NAC middenmoter na gelijk spel tegen MVV

NAC zou bij winst in Maastricht een mooie stap kunnen zetten naar de subtop. Basisplaatsen voor Matic, Gorter en Mulder zorgden echter niet voor nieuw elan bij de Bredase ploeg.

NAC liet zich wederom op lef en strijdlust aftroeven, en mag in de handen klappen met de uiteindelijke 1-1. Ook vanmiddag speelde de ploeg weer erg afwachtend met weinig druk op de helft van de tegenstander. Het resultaat is een tiende plek met 8 punten uit 6 wedstrijden.

Met Gorter en Mulder als kersverse backs voor van der Weg en Suk werd er afgetrapt voor de 3 punten. Gorter debuteerde bij NAC tegen uitblinker Roux en had het erg zwaar. Hoewel NAC in de eerste helft vaak achter MVV aanliep, waren er toch enkele kansen voor Brands en Ars. Naah had zelfs de 0-1 op zijn schoen maar zijn schot werd gekeerd door doelman Coppens. Op slag van rust maakt Roux de verdiende 1-0 voor MVV. Na de rust lukte het NAC om iets beter te voetballen, wat meer balbezit en enkele kansjes opleverde. Naah maakte hieruit in de 69e minuut zijn misser uit de eerste helft goed. Hij worstelde zich door de MVV verdediging heen en tikte de 1-1 binnen. Suk kwam er nog in voor de geblesseerde Mulder en Hooi voor de onzichtbare Verbeek, maar het bleef 1-1.

De titel is ver weg met 8 punten achterstand op Volendam. Om aan te haken zal NAC punten moeten gaan pakken met voetbal dat past bij de titelaspiraties. Successen worden in de Jupiler League behaald door de tegenstander met lef en strijdlust vast te zetten. Komende vrijdag tegen Emmen zal in een kolkend Rat Verlegh stadion het antwoord van NAC te zien zijn. Breda Nieuws is erbij.

Dossier: NAC Breda