TTV Belcrum heren 1 haalt genadeloos uit in Limburg

Foto: flickr

Afgelopen zaterdag stond voor het eerste team van Belcrum een van te voren beschreven zware dobber op het programma. Schoën, Jansen en Slaats namen het op tegen het tweede team van Westa. En hoe: het trio verraste vriend en vijand door de Limburgers puntloos achter te laten en namen daardoor zelf 10 punten mee naar de parel van het zuiden.

De mannen reisden met verschillende verwachtingen af naar het tweede team van Wijzenbeek Westa. Het was niet duidelijk wie de Limburgers op zouden stellen aangezien ze kunnen rouleren tussen 6 spelers van verschillend kaliber. ‘’Het behalen van minimaal 4 punten betekent een prima uitslag’’ Zei de realistische Twan Jansen vooraf. ‘’Elk punt wat daarbij komt is 2 extra welverdiend pils.’’ Vervolgde de inmiddels 42-jarige routinier. Doordat de mannen niet wisten wat ze konden verwachten van hun tegenstanders, waren ze vanaf begin af aan gefocust. Met een Jansen die weer wekelijks traint en 2 ambitieuze medespelers moest er resultaat te halen zijn.

Als een raket van start

Twan mocht het spits afbijten. Hij had het lastig tegen de jonge Nick van Birgelen, maar na een aantal rally’s aftasten was het eerste punt in de pocket: 0-1. Slaats moest hier een vervolg aan brengen en deed dat overtuigend. Hij ging als een raket van start door zijn eerste game met 11-0 te winnen. Hij sloeg zijn tegenstander kansloos in 3 games weg en zorgde voor een dan al redelijk verassende voorsprong. De fiducie bij Belcrum groeide al helemaal toen Schoën na een belangrijke en spannende 5-gamer de 0-3 op het scorebord zette. De vechtersmentaliteit van Enrico kwan zoals altijd weer tevoorschijn en dit hielp hem tot de overwinning. Jansen en Slaats konden een groot gat slaan bij de dubbel en deden dat ook op spannende wijze: 3-2. Elk punt wat nu behaald werd betekende 2 extra goudgele rakkers en dat was ook een enorme motivatie om door te zetten. Jansen kon zijn team na de dubbel meteen verzekeren van een gelijkspel en deed dat ook. Zijn spel begon steeds meer zoals oudsher te lijken: 3-1. De taak was aan Schoën om een vervolg te brengen aan de toen al zeer verassende voorsprong. Enrico speelde accuraat en door zijn tactisch vermogen sleepte hij er een zakelijke 3-1 overwinning uit. Bij deze 0-6 voorsprong kon de dag al niet meer stuk met in het achterhoofd dat de barman al viermaal meer het Limburgse Lindenboom moest laten vloeien. Deze euforische dag werd alleen maar mooier na een zwaarbevochten overwinning van Slaats. Na een 2-0 achterstand wist hij zich te herpakken, wat leidde tot een 7-0 voorsprong. Westa was nu mentaal zo goed als geknakt. Enrico, Twan en Lennart konden deze wedstrijd geweldig afsluiten door vigilant te blijven en de lijn door te trekken. Ze bleven hun taken uitstekend uitvoeren en Westa kon zijn rug niet meer rechten. Dit betekende dat Belcrum 1 het seizoen perfect van start is gegaan: 0-10.

Volgende week komt titelconcurrent Sittard op bezoek in Breda.

Meer informatie op de website en Facebook van tafeltennisvereniging Belcrum.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen