Enthousiast Sportevent Koppie-Au

Foto: Koppie-Au

Het eerste event van de stichting Koppie-Au leverde veel doelpunten, teamspirit en energie, een flink aantal kilometers en een mooi sponsorbedrag gisteren op. Met dit event is geld en aandacht gevraagd om een onderzoeksproject naar bewegen bij kinderen met hersentumoren te steunen. Het Racketcentrum van Optisport was start- en finishplaats voor de fietstocht, er werden tennisclinics gegeven, er was een 5 tegen 5 voetbaltoernooi met finale tegen de NAC jeugd en ook moeders droegen hun steentje bij in de outdoor workouts van Mom in Balance.

In navolging van het succes van eerdere edities is dit jaar weer een mooie toertocht gemaakt van Breda naar Rotterdam en weer terug door sportieve fietsers. Deelnemers konden zich individueel aanmelden, maar het leukste was natuurlijk om met een groep mee te doen aan de tocht. Bij het Racketcentrum mochten 30 kinderen zich uitleven op de tennisbaan en het springkussen. De moeders sportten buiten in het zonnetje. ’s-Middags meldden zich enthousiaste voetbalteams en werden uiteindelijk pittige finales tegen de NAC jeugd gespeeld. Er werd geschminkt, extensions in haren gezet en gedanst op de klanken van DJ Joost van Hooijdonk, begeleid door een saxofonist.

Prachtige dag en een fijn bedrag

De dag startte met een zonnetje en eindigde feestelijk met de melding dat, door dit event, Dr. Annelies Hartman haar bewegingsonderzoek kan afmaken. Eén van de deelnemers van het 5 tegen 5 voetbal haalde maar liefst € 187,- op, waarmee hij een NAC shirt met alle handtekeningen van het eerste team echt verdiende. Het evenement leverde een totaalbedrag op van ruim € 8000,- . Deelnemers over het event : “Samen met mensen die je kent fietsen voor dit doel, dat is mooi!” “ Wow wat een mooi goed doel! Veel sportiviteit vandaag! “ Eigenlijk alle deelnemers waren enthousiast over een vervolg. Ook de mascotte van de stichting, knuffelpapegaai Karel, werd door veel deelnemers gekocht. De opbrengsten van de verkoop van deze mascotte komen ook ten goede van onderzoek.

Stichting Koppie-Au is opgericht om meer innovatief onderzoek naar hersentumoren bij kinderen mogelijk te kunnen maken. Meer informatie over de stichting en de gefinancierde projecten is te vinden op de website.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden