NAC doet zichzelf tekort tegen Emmen: 2-2

Voorzet Verbeek richting Ars: 1-0

Maaskant had vooraf vertrouwen in winst op Emmen door meer lef en meer strijd van zijn ploeg te vragen. De wedstrijd in het Rat Verlegh stadion eindigde in 2-2, doordat NAC verzuimde om afstand te nemen en door te drukken. Door te veel gemiste kansen sloop er twijfel in het spel van de Parel van het zuiden, waardoor Emmen te veel ruimte kreeg om te voetballen. Dit was goed voor de spanning, maar teleurstellend voor de positie op de ranglijst van de bredase ploeg.

Opmerkelijke wIssel Naah in de eerste minuut

Naah werd in de eerste minuut al gewisseld voor Matic vanwege een blessure. De blessure zag er in eerste instantie vrij ernstig uit door de in alle haast opgetrommelde brancard-dienst en alle commotie daaromheen. Naah wilde en kon echter toch verder spelen, maar moest onder troostende woorden van Maaskant toch de kleedkamer opzoeken. De wissel had namelijk al plaatsgevonden. Een veelbetekenend begin van een wedstrijd waarin veel fout ging.

Ars en Brands sterk koppel voorin

Met lef en strijdlust zette NAC in het begin van de eerste helft Emmen onder druk. dit leidde tot een afgekeurde goal voor Brands (8′), een bal op de paal van wederom Brands (10′) en de koelbloedige 1-0 van Ars (13′). Op aangeven van Verbeek nam Ars de bal aan en omspeelde rustig de keeper om vervolgens de 1-0 binnen te schuiven. NAC wilde doordrukken met Brands en Ars in een hoofdrol voorin. Beide spelers hebben torinstinct en weten elkaar goed te vinden. Nadat een vrije trap van Seuntjens (18′) net over zeilde en Brands (24′) alweer de paal op zijn weg vond, sloop langzaam de angst in de ploeg. het uitblijven van de 2-0 verlamde de ploeg uit Breda, waardoor Emmen de ruimte kreeg om in het spel te komen. Emmen werd niet over de knie gelegd, maar juist  in het zadel geholpen. In de 45 e minuut kopte de goed spelende Marcel Seip al bijna de 1-1 achter Jelle ten Rouwelaar. De rust kwam precies op het goede moment voor NAC.

Meer gemiste kansen

NAC begint de tweede helft goed door vanuit een compact middenveld te spelen. Met een afgekeurde goal van Ars (51′) en enkele kansjes vooro.a. Brands en Seuntjens tot gevolg. Maar ook Emmen zorgde voor een open wedstrijd die op en neer golfde. Uit een mooie voorzet kopt Sander Rozema dan ook de 1-1 binnen (56′). Na weer enkele gemiste kansen van Brands, vond ten Voorde in de 68e minuut het net met een fraaie kopbal. Hij scoorde de 1-2 voor Emmen tegen zijn oude club. Maaskant bracht daarop Suk (Stam) en Hooi in om de stand recht te trekken. Vooral Hooi was gevaarlijk met zijn kap en draaiwerk in de kleine ruimte. Hij leidde zo de penalty voor de 2-2 in, die door Mats Seuntjens overtuigend werd ingeschoten. NAC wilde meer! Met het publiek als aanjager werd er aangevallen, waardoor er een heuse thriller ontstond. Luis Pedro had in de laatste minuut NAC het verdiende hoogtepunt van de avond kunnen geven. Wat Ten Voorde wel lukte, lukte hem echter niet: scoren tegen zijn oude club. Geheel in de stijl van de wedstrijd spatte zijn kopbal op de lat boven Dennis Telgenkamp uiteen. NAC bleef achter met 2-2 en een fluitconcert in stereo vanaf de tribunes

NAC had Emmen in de eerste helft al op flinke achterstand kunnen zetten door bij vlagen goed voetbal te combineren met mooie momenten voor de goal. Als de goals uitblijven krijgt het team een ander gezicht: angstig, teruggetrokken en twijfelachtig. Tja, en daar weten de tegenstanders in de Jupiler League wel raad mee. Winnen in topsport vraagt om een karakterploeg, en daar ligt de uitdaging voor NAC. Voetballen kunnen ze zeker!

Dossier: NAC Breda