Tafeltennisteam Belcrum revancheert zich tegen Renata

Foto: flickr

De seizoensouverture verliep voor het tweede team van Belcrum niet geheel naar behoren. Hesseling, de Wit en Weterings kregen klop van de Salamanders: 8-2. Tijd voor eerherstel dus. Dit moest dan wel gebeuren met invaller John van Meer, een van de vaste waardes in het derde team.

Het was de Wit die het spits mocht afbijten, maar zonder succes. Tegenstander Denis van Boven speelde een solide pot en bracht Renata op voorsprong.
Toen was het tijd voor de rentree van Van Meer in de derde divisie. Het begin was stroef, of het zenuwen waren liet van Meer in het midden. ‘Ik was niet nerveus, maar ik speelde de eerste twee games wel wat gehaast.’ Daarna was het hek van de dam. John knokte zich met enkele fenomenale ballen terug in de wedstrijd en hij maakte zijn comeback compleet want met een fantastische backhand gaf hij Gerard van Dongen het nakijken.

Weterings begon zijn middag tegen invaller Ton Bots. De bijna 42-jarige Bredanaar liet zien dat hij de klappen van de zweep kent op dit niveau. Op de belangrijkere punten stond Weterings zijn mannetje, waardoor Bots al snel het nakijken had en moest toezien dat Belcrum de 2-1 voorsprong nam.
De dubbel was een werkelijke thriller. De Wit en Weterings streden voor elk punt tegen het Eindhovense duo van Dongen/van Boven. Het liep uit op een beslissende vijfde game. Al snel was er door de blauw-witten een gaatje geslagen. Dit werd niet meer teruggehaald door de formatie van Renata waardoor Belcrum ook in de tussenstand een gaatje had geslagen.

Man van de dag

Van Boven kon meteen weer aan de bak om het op te nemen tegen volgens de altijd trouwe aanhang van Belcrum ‘de man van de dag’. Zijn naam: John van Meer. De invaller had zijn vertrouwen van de eerste wedstrijd meegenomen naar deze partij, maar moest het helaas net afleggen tegen Van Boven. In wederom een vijfsetter kon de captain zijn team weer wat aansluiting bij Belcrum bezorgen.
Maar dat duurde niet lang, want het was de Wit die korte metten maakte met invaller Bots. Het leek op een ouderwets dagje op de zaak, want met goed verzorgd spel en soms ogenschijnlijk speels gemak sloeg hij Belcrum naar 4-2.

Dit gaf het team vertrouwen want Weterings ging door waar de Wit gebleven was. Tegen van Dongen kon het publiek regelmatig de handen op elkaar stuk klappen. Defensief solide, aanvallend nagenoeg foutloos en de service was oerdegelijk. De drie essentiële elementen tot de winst en 5-2 voorsprong. Het gelijkspel was een feit en de achterban kon zich op gaan maken voor de strijd der invallers. Helaas was het een strijd van korte duur. Nadat van Meer de eerste game had gepakt, sloeg het noodlot toe. Een blessure aan de arm speelde hem parten waardoor John de partij moest staken.

Wat een mentale klap leek te zijn, werd een extra stimulans. De wedstrijd moest over de streep getrokken worden. En dat was duidelijk te zien aan het spel van Weterings. Hij strooide ouderwets met scherp geplaatste ballen over de gehele tafel, gaf van Dongen geen kans en bleef gefocust. De overwinning was binnen.
Voor Belcrum ging de confrontatie wel als een nachtkaars uit. De Wit had ontzettend veel moeite met de plaatsing van van Dongen, die op de juiste momenten toesloeg. De Wit bleef knokken voor elke bal, zoals we dat van hem kennen. Maar doordat er geen sprake was van verslapping bij van Dongen werd de eindstand bepaalt op 6-4.

De eerste overwinning voor de formatie van Belcrum, en zeker niet de laatste!
Door: Kevin Joosen van TTV Belcrum.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden