Onfortuinlijk bekeravondje NAC

Maaskant ziet fris voetballend NAC

“NAC is geen favoriet voor de titel meer” zei Robert Maaskant na het zoveelste puntenverlies tegen Emmen. Ook voor de bekerwedstrijd tegen Heerenveen plaatste hij NAC in de underdogpositie. Zijn spelers dachten daar anders over. NAC was in de eerste helft de betere partij met fris en aanvallend voetbal. Ook in de tweede helft speelde de ploeg dapper mee en verstopte zich niet. In de eerste bekerwedstrijd thuis in 3 jaar wist NAC het veldoverwicht niet om te zetten in winst. Heerenveen gaat door naar de derde ronde van de KNVB beker.

NAC betere ploeg maar krijgt de bal niet in het doel

NAC had het betere van het spel, had meer balbezit maar wist de kansen niet te benutten. Hooi,Seuntjens, Verbeek en Matic hadden de 1-0 op de schoen maar vonden vaak doelman Mulder op hun weg. Een wederom sterk spelende Verbeek was vooral in de eerste helft een plaag voor de Heerenveen verdediging. Met zijn acties wist hij gevaar te stichten voor de goal, maar hij miste Ars als aanspeelpunt voorin. Ook de Kamps speelde sterk als verdedigende middenvelder. In de tweede helft ging de strijd meer gelijk op. NAC bleef meedoen en vooruit voetballen voor de winst tegen de subtopper uit de Eredivisie. Heerenveen spits Henk Veerman gooide roet in het eten en scoorde met een lob in de slotfase de onverdiende 0-1 voor Heerenveen. Dingsdag kreeg in de slotfase nog rood voor een flinke tackle. Het zat NAC niet mee, maar het veldoverwicht tegen de eredivisionist geeft een sprankje hoop voor de toekomst.

Dossier: NAC Breda