Grote groep CD junioren bij NK meerkamp

DSC_0393

Sjoerd

Tijdens de Nationale CD meerkampen in Zoetermeer verschenen veel SPRINT meerkampers aan de start. Voor de A groepen hadden Zoë Meyer, Silke Vonk, Pleun Hutten, Sjoerd Pastoor en Sander Doodewaard zich geplaatst.
Het werd een vreemd NK. Sander en Pleun moesten zich helaas met een vervelende blessure afmelden. Zoë en Silke moesten de 600m laten schieten (Silke was bij hoog door haar enkel gegaan en Zoë kreeg tijdens de meerkamp last van haar knie)
Gelukkig wist Sjoerd de eer van SPRINT te redden. Hij draaide een hele goede meerkamp, scoorde boven de 5000 punten, wierp een baanrecord met 50.11m speer, liep 12,42s op de 100m, stootte 10.87m kogel, stond voor de 1000m 11e en weet waar zijn aandachtspunt voor volgens seizoen ligt (hij werd 16e)!

DSC_0103

Zoe

DSC_0206

Silke

Zoë stond vooraf het hoogst geplaatst (8e) maar kon dit helaas niet waarmaken, de focus van de trainingen lag de laatste weken dan ook wat meer op de sprint. Dit leverde een super snelle 150m op in 19,05s. Silke draaide een goede meerkamp, maar had de 2e dag te veel pijn en was het verstandiger om de 600m niet meer te lopen. Ook haar 19,95s op de 150m was erg snel en ook over kogel en speer mag ze tevreden zijn.
Zoë mag komend jaar bij de B laten zien waar ze staat en Silke heeft nog een jaar als C.

DSC_0251

Jinke

De grote verrassing en uiteindelijk hoogst geëindigd MC werd Jinke Prinsen. Jinke was geplaatst in de B groep, maar draaide een super goede meerkamp om als 14e in de A groep te eindigen. Hilarisch was haar pr op hoog na een week voor de wedstrijd van kant te zijn gewisseld ook speer werd een pr van net geen 30 meter en op de 600 meter zagen we ook weer de Jinke zoals we die kennen op het afsluitende onderdeel. Ze verbeterde haar meerkamp totaal met ruim 300 punten!

Britt

Britt

De 3 deelnemers bij de D junioren waren geplaatst in de B groep. Hier vlogen bij Douwe Demoulin, Britt Marijnissen en Linsy Heestermans de prestaties alle kanten op. Het ene ging heel goed, het andere een stuk minder. Douwe was vooral rap met 11,97s op de 80m en met 14,02s op de 80m horden. Linsy en Britt hadden de smaak te pakken met resp 1.30 en 135m hoog en wisten in een dag tijd een goede progressie te boeken bij speer. Dat de 600m deze beide dames goed ligt wisten we al langer en lieten ze ook vandaag zien.

Al met al was het weer een super leuk weekend, Sander en Pleun waren er het hele weekend bij om

supporters

te supporteren en fotoś te maken en het gezamenlijk overnachten, samen met een aantal van onze trouwe gastleden, is absoluut voor herhaling vatbaar.

uit eten

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen