Killerinstinct Ars genoeg voor eerste uitzege NAC

De goede bekerwedstrijd tegen Heerenveen was een mooi opstapje naar de eerste uitwinst van NAC. De wedstrijd tegen Fortuna Sittard kende echter weinig hoogtepunten. Volgens Maaskant was de tweede helft zelfs “de slechtste helft van het seizoen”.  Ook in Sittard had NAC weer moeite met het fysieke krachtvoetbal.

Gelukkig voor de Parel van het zuiden was Sjoerd Ars vandaag zijn gewicht in goud waard. HIj maakte het verschil door twee kansen koelbloedig te verzilveren. Na een tweede helft met samengeknepen billen te hebben uitgespeeld, bleek het torinstinct van Ars genoeg te zijn voor de eerste uitwinst. Ja, NAC neemt voor het eerst dit seizoen drie punten mee naar Breda.

Met van Der Weg voor Dingsdag in het centrum van de verdediging en Ronnie Stam als rechtsback begon NAC aan een moeizaam duel. Net als de vorige uitwedstrijden zorgen onnodig balverlies en slordige passing voor een loodzware wedstrijd. Na een kans van Hooi in de beginfase, gaf Ronnie Stam een goede voorzet die door Ars werd ingekopt (24′). Nadat Janssen een penalty had benut door onhandig geworstel van van der Weg, deed Ars in de 32e minuut weer van zich spreken. Hij tikte de bal lekker binnen na een overstapje van Naah. In de tweede helft ploeterde NAC tussen hoop en vrees, en kwam enkele malen goed weg. Het honderdtal bredase toeschouwers kon opgelucht adem halen. De 2-2 kwam niet meer op het scorebord en NAC staat nu zesde in de Jupiler League.

Dossier: NAC Breda