Kids met handicap sporten zoals iedereen

Foto: Karin de Slegte

Deze week gaan gehandicapte kinderen sporten met kinderen zonder handicap. Op vrijdag 9 oktober doen zo’n 400 deelnemers mee aan de derde Special KIDS-dag van Breda Actief en AV-Sprint. Sportverenigingen laten kinderen kennis maken met BMX’en, golf of laten hen zelfs deel uit maken van een circusact.

De dag begint ’s ochtends met een warming up. Daarna verspreidt iedereen zich over de veertig spellen en sportactiviteiten. Als de sport bevalt, kunnen de kinderen zich aanmelden bij één van de aanwezige verenigingen. Er zullen zo’n vijftien verenigingen meedoen die twintig takken van sport aanbieden. De deelnemers en vrijwilligers worden ondersteund door studenten van CIOS Breda-Goes om alles in goede banen te leiden.

Week van de Toegankelijkheid

Deze Special KIDS-dag is onderdeel van de landelijke Week van de Toegankelijkheid. Dit jaar staat die in het teken van verenigingen. De week wordt georganiseerd door Ieder(in), Oogvereniging, Hoormij en het Revalidatiefonds. Zij streven er naar dat mensen met een beperking lid kunnen worden van de verenigingen en op een prettige manier mee kunnen doen aan de activiteiten.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden