Jelle pakt spectaculair de punten voor NAC tegen Achilles

Foto: NAC Breda

Na een periode van commotie rondom het vertrek van Maaskant moest er vandaag gewonnen worden van Achilles. Promotie afdwingen betekent immers punten pakken tegen de semiprofs van Achilles. NAC ploeterde en werkte zich naar het einde van de wedstrijd toe. Wederom leek een verdiende winst niet op het scorebord te blijven door een penalty tegen in de laatste minuut. Jelle ten Rouwelaar wilde hier niet aan meedoen en deed weer eens van zich spreken. Persoonlijk nam hij de drie punten in zijn sporttas mee naar Breda.

Matig spel, wel kansen

Met Mulder en Suk in de basis, en Stam weer op het middenveld begon NAC aan een saaie eerste helft. Van beide kanten waren er enkele kleine mogelijkheden maar de wedstrijd kwam niet op gang. Het venijn zat hem in de staart van de eerste helft. Nadat Thoone een grote kans had gemist voor Achilles hadden Ars en Suk de grootste kansen om NAC op voorsprong te zetten.

De tweede helft ging verder in dezelfde energie, wat een voorsprong in de 48e minuut voor Achilles opleverde door van der Steen. NAC liet de koppies nu niet hangen en werd vier minuten later beloond met de gelijkmaker door Suk, die na een overstapje van Ars handig binnen schoot. Het zelfvertrouwen groeide en NAC werd wat beter met enkele goede kansen voor de ingevallen Brands (op de paal), Seuntjens en Ars. Uit een corner kopte Ars (74′) de verdiende voorsprong voor NAC tegen de touwen. Later verzuimde hij de wedstrijd definitief te beslissen door een grote kans om zeep te helpen. NAC bleef knokken voor de drie punten, maar kreeg in de voorlaatste minuut na hands van Pedro een zure penalty tegen.

Jelle ten Rouwelaar maakt het verschil

Na de negatieve commotie van afgelopen weken was Jelle ten Rouwelaar vandaag de hoofdpersoon in een mooi NAC verhaal! Jelle, de rotsvaste keeper die in zijn loopbaan veel voor de club heeft betekend. Geliefd bij de supporters door de punten die hij pakte. De man die met karakter en lef “de zestien” tot zijn domein maakte. Recht voor zijn raap, binnen en buiten het veld. Maar ook de keeper die vorig seizoen met opmerkelijke capriolen de punten weggaf. Dit seizoen speelt hij vooral degelijk. Vandaag was hij weer die puntenpakker van weleer! Dat moet goed voelen voor hem en voor al die NAC supporters die hem in het hart gesloten hebben. Verbeten pakte hij de pingel en de rebound, zoals de supporters hem nog kennen als een van de beste keepers uit de eredivisie. Jelle, het is je gegund!

De 1-2 voor NAC was daarmee meteen ook de eindstand.

Dossier: NAC Breda
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen