NAC overklast Sparta en rukt op naar subtop

Het begin van en mooi avondje NAC
Het begin van en mooi avondje NAC
Foto: johandirven

NAC-Sparta is een mooie affiche. Twee traditionele clubs die dicht bij de supporters staan en ook nog eens bevriend zijn. De Parel van het zuiden heeft in het Rat Verlegh stadion voor 15.470 toeschouwers een goede pot voetbal laten zien. Een wedstrijd waarin het als team groeide door 100% te willen geven. Sparta had weinig weerwoord tegen de knappe acties van Seuntjens en het sterke middenveld. Door het verlies van Volendam kan NAC zelfs weer met een schuin oog naar boven kijken na de winst op Sparta.

NAC begon met dezelfde basis als tegen Achilles. Alleen Lazic had de plek van Verbeek ingenomen.De geplaagde Brands moest weer op de bank plaats nemen. Opvallend voor de topscorer die een goede indruk achter laat tot nu toe.

NAC voert langsaamaan de druk op

Met Verbeek, Hooij en Brands buiten de basis kende het team weinig spelers met een actie. Mats Seuntjens had dit goed begrepen want bijna alle gevaarlijk acties kwamen van zijn voet of hoofd. Zo kwamen er in het eerste kwartier enkele mogelijkheden voor Ars en Seuntjens die van 20 meter rakelings naast schoot. Het duurde echter tot de 24 e minuut tot Seuntjens op rechts goed doorliep en een pasklare voorzet op de inlopende Ars gaf. Hij kopte de -0 binnen en de sfeer kwam er goed in. Ook de 650 meegereisde Sparta supporters lieten zich goed horen. Zij zagen een Sparta dat weinig kansen kreeg en alleen met Brogno af en toe een speldenprik uit kon delen. In de 42 e minuut werd het 2-0 voor NAC. Seuntjens kopte  een vrije trap van Matic richting de inlopende Kenny van der Weg, die met een fraaie kopbal afrondde.

Overwinning van het gehele team

De tweede helft liet een sterk NAC zien. Het kloppende hart was het duo Stam-Matic op het middenveld. De controleur Stam en de dynamische Matic voelen elkaar goed aan. Door dit robuuste middenveld van NAC konden Seuntjens en Ars hun acties laten zien. Na een lange rush vanaf de middellijn werd Seuntjens gehaakt in het 16 meter gebied. Ars benutte de penalty (42′) en zette NAC op een verdiende 3-0. Nadat Suk nog een grote kans had gemist door te weinig controle, maakte de ingevallen Brands de mooiste van de avond. Hij solliciteerde naar een basisplaats door na een prachtige draai actie vanaf 20 meter de bal snoeihard in de verre hoek te kogelen (89′). 4-0 was de terechte eindstand.

NAC staat zesde, vlak achter de top en heeft weer kansen om een rol van betekenis bovenin te gaan spelen. Keihard werken en veel NOAD geven kregen de supporters op de banken. Met NAC moet weer rekening gehouden worden.

Dossier: NAC Breda
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen