5 redenen waarom het andere NAC meer kans maakt op promotie

NAC op weg naar de grote markt met nieuw elan
NAC op weg naar de grote markt met nieuw elan
Foto: johandirven

Met de komst van Marinus Dijkhuizen (coach) en Hans Smulders (technisch directeur) lijkt er een andere wind te gaan waaien bij NAC. Met beide heren is de intentie uitgesproken om voor langere tijd te werken aan een herkenbare koers. Een richting waarbij een gezond prestatieklimaat de toon zet en impulsieve aankopen en ontslagen tot het verleden gaan behoren. Rust in de tent met de focus op de grote markt, ja dat heeft NAC nu nodig. 5 redenen waarom de nieuwe ontwikkelingen de kans op promotie vergroten.

  1. Dijkhuizen is een trainer die bij Excelsior heeft bewezen om vanuit oprecht en persoonlijk contact met individuele spelers te kunnen werken aan een hecht team. Dat is precies wat de huidige selectie nodig heeft met uitgesproken karakters als ten Rouwelaar, Seuntjens en Stam. Spelers die zich vaak niet begrepen voelden en nu meer op hun plek kunnen komen.

  2. Sjoers Ars krijgt van Dijkhuizen de aanvoerdersband toegeworpen en wordt als natuurlijke leider belangrijk gemaakt. Een leider die voorop gaat in de strijd en als aanvoerder een stevigere positie krijgt om het team op sleeptouw te nemen als het even niet loopt. En dat heeft dit elftal nodig om niet weer terug te vallen in de oude valkuil van “de koppies laten hangen als het even tegen zit”. Met zijn speelstijl en houding in het veld ligt Ars ook goed bij de supporters. Hij verkoopt geen praatjes maar laat het zien vanuit een no nonsense karakter en strijdlust.

  3. Smulders heeft de capaciteiten om te kunnen werken aan een langere termijn visie die vruchten gaat afwerpen. Hij heeft dit bij Eindhoven laten zien en laat zich niet gek maken. Benieuwd naar zijn plannen! De tijden van te veel zinloze, opportunistische aanwinsten als het weer eens niet loopt, zijn dan voorbij.

  4. Na het vertrek van Maaskant heeft het elftal laten zien ook als team voor elkaar door het vuur te gaan. Dijkhuizen is in staat om deze lijn door te trekken door teambuilding en een gezond prestatieklimaat op de kaart te zetten. Dit is de basis om in de Jupiler League promotie te kunnen gaan afdwingen.

  5. NAC heeft met spelers als Ars, Brands, Seuntjens, Matic en Stam verreweg de beste selectie van de Jupile League. Deze kwaliteiten komen meer en meer boven drijven als er structuur, rust en individuele aandacht komt.

Natuurlijk is er ook nog een zesde punt. De clubliefde van de hondstrouwe supporters. Het avondje NAC op zich is van alle tijden en zal ook altijd bepalend blijven voor de wedstrijden in het Rat Verlegh stadion.

Vrijdag 20 november komt Den Bosch op bezoek en kan NAC weer een mooie stap zetten om aan te sluiten bij de top. Breda Nieuws is van de partij!

Meer over NAC Breda: Nieuwe TD voor NAC

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen