Kampioenschap TTV Belcrum 1 binnen handbereik

Foto: flickr

Afgelopen zaterdag nam het eerste van TTV Belcrum het op tegen Oni 1. Als lijstaanvoerder hadden de Bredanaars een goede overwinning nodig om het gat met hun concurrent groot te houden. Dit deden ze naar behoren door een 7-3 overwinning te boeken.

Met acht punten voorsprong op nummer twee twentyone-up begon Belcrum 1 met gemengde gevoelens aan deze wedstrijd. ‘’Mijn tas is voor de zekerheid gevuld met dergelijke champagneflessen. Afhangend van wat Twentyone-up doet zou het zomaar kunnen dat je vanavond al kampioen wordt.’’ Zei een gemotiveerde Jansen. ‘’Ook al word je liever volgende week kampioen tegen de concurrent. We verwachten dan een zeer grote opkomst van supporters.’’ Schöen kon de uitspraak van Jansen beamen. ‘’De meegenomen alcoholische spiritualiën nuttig ik liever op 28 november.’’ Kampioen worden is prioriteit nummer één, maar daar is ook vandaag al resultaat voor nodig. Het team moet scherp van start gaan.

Goed uit de startblokken

Slaats mocht vandaag beginnen tegen Dennis van Vooren. De focus die van hem gevraagd werd toonde hij en sloeg zijn tegenstander aan gorten. Met 3-0 behaalde hij een klinkende zege. Jansen hoopte er een vervolg aan te brengen. Hij had het aardig lastig tegen Martijn Laurensen. Na een 1-0 achterstand kwam zijn werklust naar boven. Hij lichtte het anker door de wedstrijd toch nog met 3-1 te winnen. Schöen had vervolgens weinig moeite met Bob Koch. Hij speelde tactisch uitstekend en gaf Koch geen kans: 3-0.

Op dit moment weet Belcrum 1 dat het vandaag in ieder geval geen champagne zal spuiten. Uit berichtgeving vanuit Rotterdam kreeg men te horen dat Twentyone-up met 8-2 had gewonnen. Dit betekent hoe dan ook dat de strijd om het kampioenschap volgende week wordt uitgevochten.

De dubbel moest de 4-0 op het scorebord zetten. Het gewilde resultaat kwam er niet doordat Schöen en Slaats matig fungeerden in deze wedstrijd. De stand is 3-1. Gelukkig wist Jansen weer te overtuigen in zijn tweede pot en gaf van Vooren geen schijn van kans: 4-1. Ook Slaats wist zijn tweede pot te winnen, dit met nodige moeite. Bob Koch maakte het de 18-jarige lastig met zijn anti-rubber. De Gelderlander speelde aardig maar niet goed genoeg: 5-1. Hierna stond een lastige tegenstander klaar tegen Schöen. Opponent Laurensen speelde zeer attent en liet Schöen niet in zijn spel komen. Het ontbrak aan vuur in zijn slagen en de wedstrijd ging verloren. Hierna pakte Jansen het zesde punt. Hij had wederom geen moeite met zijn tegenstander: 3-0. Schöen wilde zijn laatste pot in goede banen leiden. Hij begon erg slordig waardoor hij 2-0 achter kwam. Na wat frustratie vocht hij zich toch terug in de wedstrijd. Helaas was dit tevergeefs. hij verloor met 3-1. De laatste pot was de mooiste. Slaats nam het op tegen Laurensen. Hij speelde een fantastische pot. De forehand van Slaats ging naar behoren en Laurensen kon met zijn blokspel geen antwoord geven. Het publiek ging er nog even extra achter staan waardoor Slaats met 3-0 won.

Wederom een goed resultaat voor Belcrum 1 zorgt voor een gat van zeven punten, met nog één wedstrijd voor de boeg. Hierin hoeft Belcrum slechts twee punten te pakken. Ze zullen het opnemen tegen Twentyone-up. De vorige ontmoeting werd met 6-4 verloren. De wedstrijd wordt 28 november gespeeld om 17:00 uur aan T’Kadijkje.

Door: Lennart Slaats

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden