NAC krijgt deksel op de neus in Waalwijk

Foto: NAC Breda

De geplaagde hekkensluiter RKC heeft in Waalwijk laten zien hoe je grote broer NAC in de wurggreep krijgt. NAC speelde niet slecht maar liep in de val die RKC had uitgezet.

Het volle uitvak met NAC supporters had er zin in. Een overwinning op RKC zou de kans op de tweede periodetitel vergroten en het verschil met de top in de Jupiler League kunnen verkleinen. Na 4 minuten liep NAC al achter de feiten aan toen Cicilia een voorzet van uitblinker Valpoort binnen tikte. Nadat Valpoort zelf in de rebound voor 2-0 zorgde (21′) ging er bij NAC pas een belletje rinkelen.

Om tegen het veel agressievere RKC met haar oersterke verdedigingsblok nogĀ een kans te maken, moesten er minimaal drie tandjes opgeschakeld worden, Dit lukte in het verdere verloop van de wedstrijd bij vlagen. De vuisten van RKC doelman Vos stonden echter in de weg van doelpogingen van Ars, Matic, Seuntjens en Suk. RKC speelde op buitenspel, bleef slim verdedigen en haalde de angel uit de aanval van NAC door Ars weinig ruimte te geven. De Waalwijkse ploeg wist bovendien met snelle counters ook nog gevaarlijk te worden,

Bij NAC lukte het gewoonweg niet. Na vanavond wordt de koppositie in de tweede periode overgenomen door Sparta, dat wel een wedstrijd meer heeft gespeeld. Maandag komt Telstar naar Breda. Nieuwe kansen voor NAC om de koppositie in de tweede periode terug te pakken!

Dossier: NAC Breda

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden