Wisselvallig NAC houdt de punten in Breda

NAC houdt de punten in winderig Breda

Na het verlies tegen RKC in “de wedstrijd waarin het maar niet lukte” was Telstar thuis een mooie affiche voor revanche. Deze bleef uit omdat NAC overtuigende aanvallen met verkrampt spel afwisselde. De punten bleven in Breda, maar de wedstrijd kende te veel momenten waarop de vertwijfeling, die aan het begin van het seizoen veel punten kostte, het weer won van de teamgeest. NAC voetbalde hierdoor in de tweede helft vooral tegen zichzelf.

NAC groeit in de wedstrijd

Telstar was niet naar Breda gekomen om de schoonheidsprijs binnen te hengelen. De ploeg leunde sterk op de verdediging en kwam in het begin van de wedstrijd  nauwelijks over de middenlijn. Los van een schot van Maletic in de eerste minuut. NAC stelde daar vooral schoonheidsfoutjes tegenover. Pas in de 19e (Pedro) en 21e minuut (Suk) kwamen de eerste kansen doordat NAC in de wedstrijd groeide. Na een mooie voorzet van Verbeek kopte Suk (26′) goed naar de grond om de verdiende 1-0 op het scorebord te zetten. NAC bleef het betere van het spel houden met regelmatig aardige aanvallen. Op slag van rust schoot Seuntjens (43′) met een prachtig effectschot de bal over alles en iedereen heen in de verre hoek en de 2-0 was een feit.

NAC maakt het zichzelf onnodig moeilijk.

De tweede helft begon aardig, met enkele kansjes voor NAC, maar het was niet overtuigend. Om deze wedstrijd definitief te kunnen beslissen moet er een team staan dat met elkaar tempo speelt en de duels aangaat. Dit was nauwelijks het geval waardoor Telstar meer aan voetballen toekwam. Middenvelders Matic (wat een leider) en Stam (controle op het middenveld) hielden NAC overeind. Na de mooie 2-1 van het talent Tissoudali (62′) sloop de vertwijfeling weer in de ploeg bij NAC. Tissoudali rook dit en ging in de 68e minuut goed achter een dieptepass aan voor de 2-2. Helaas voor hem schoot hij net boven de kruising. Zowel NAC als Telstar kregen nog kansen. De slotfase was weer voor NAC. Het lukte Naah (in de ploeg voor Matic) en Ars echter niet om de bevrijdende 3-1 te scoren waardoor 2-1 de eindstand werd.

Gemakzucht

Na de 2-0 lukte het NAC niet om door te stomen of de wedstrijd gecontroleerd uit te spelen. De angst sloop weer in de ploeg. Het is opvallend dat Dijkhuizen dan wederom kiest voor de wissel Lazic voor Verbeek. Dit terwijl creatieve spelers als Brands en Hooi, die met hun acties kunnen verrassen, op de bank blijven. De overwinning was verdiend, maar ook Dijkhuizen heeft zijn uitdagingen met deze ploeg. Na de 2-0 maakte NAC vooral een gemakzuchtige indruk.

Dossier: NAC Breda