Vakantiestroom komt op gang

Foto: Pexels

Van de miljoenen Nederlandse vakantiegangers vertrekt het eerste deel dit weekend. Drukker wordt het rondom de zaterdagen 16 en 23 juli.

De zaterdagen 30 juli en 6 augustus zijn de bekende zwarte zaterdagen. Wees hierop voorbereid. Afgeraden wordt om op -vooral deze- zaterdagen niet door Frankrijk te reizen.

Start van de zomervakanties

Ongeveer 7,5 miljoen Nederlanders vertrekken deze zomer naar het buitenland en vandaag is de eerste grote uittocht. Dan krijgt de regio ‘midden’ zomervakantie.  In het Noorden begint een week later de vakantie. Het Zuiden heeft vanaf 23 juli schoolvakantie.

De meeste reizigers gaan nog altijd naar Frankrijk (1,3 miljoen), maar Spanje en Italië stijgen in populariteit als vakantiebestemming. Volgens de ANWB worden 3,8 miljoen vakanties ondernomen met de auto (2 procent meer dan vorig jaar). Een vakantie in eigen land is voor 2,6 miljoen mensen favoriet.

De Wegenwacht adviseert zoals altijd de auto vooraf goed te checken en vooral te denken aan tolvignetten en de reservesleutel. Het aantal vliegvakanties ligt op ruim 3 miljoen. Ook voor Schiphol begint vrijdag de drukte.

Trends volgens trendbureau Cherry Picker: in je eentje op avontuur, een ‘blind break’ naar een onbekende bestemming of een roadtrip maken.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen