Opnieuw druk Europees vakantieverkeer

Foto: Pexels (CC0-Public Domain)

Na twee zwarte zaterdagen kunnen Nederlanders ook deze zaterdag niet probleemloos reizen op de Europese wegen. Vooral vertrekkende vakantiegangers komen in de file, maar ook terugkeerders krijgen het nog zwaar. Dat meldt de Verkeersinformatiedienst (VID).

In Frankrijk stond om 09.00 uur al 200 kilometer file. Rond het middaguur zal dat zijn opgelopen tot meer dan 500 kilometer. Dat scheelt niet veel met vorige week, toen er op ‘zwarte zaterdag’ 600 kilometer file stond. Vooral de Autoroute du Soleil (A7) is overbelast. Daar staat meer dan 70 kilometer file, zo meldt het ANP.

Nederlanders die terugkeren, komen vooral vast te staan in Zwitserland en België. Voor de Gotthardtunnel richting het noorden is de wachttijd bijna twee uur. In België zorgen werkzaamheden op de E19 tussen Breda en Antwerpen voor problemen. Op deze laatste etappe naar Nederland loopt het verkeer een uur vertraging op. Je kunt beter via Bergen op Zoom rijden, aldus de VID.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen