Awards voor ondernemende vrouwen

Foto: Manon de Koning

Tijdens een sprankelende gala-avond zijn zaterdagavond de winnaressen van de Aithra Awards 2016 bekend gemaakt. Vicky van Kuijk (r) en Esther Goos (l) namen de prijzen in ontvangst.

Te midden van zo’n 120 aanwezigen, waaronder de nieuwe ambassadeur Paul Depla, burgemeester van Breda, werd op basis van de publieksstemmen en het live voorgelezen jury-rapport eerst de Belofte Award uitgereikt aan Vicky van Kuijk, Manager kwaliteit & beleid, waarnemend directeur/bestuurder van De Leystroom. Vervolgens nam Esther Goos, eigenaresse van Scooperz social media, na een spannende ontknoping de Aithra Award in ontvangst.

De speciale evenementenzaal van Hotel Nassau Breda was omgetoverd tot een feestlocatie van formaat. Met het thema ‘zichtbaarheid’ werd duidelijk belicht wat ondernemende vrouwen met visie, ambitie en voldoende lef zakelijk kunnen bereiken. Dat werd nog eens benadrukt door directeur MVO Nederland Maria van der Heijden, die zich samen met Lieve Declerq, directeur Vitens, vol overgave inzet voor Women on Wings – een project in India dat vrouwen op het platteland  ondersteunt met werk en inkomen door kennis en kunde te delen.

Stichting Aithra, die ondernemende vrouwen in de spotlights zet, reikte dit jaar voor de zesde keer de Aithra Award en de Aithra Belofte Award uit. De winnaressen zijn na heel wat selectierondes en inspecties geselecteerd uit ruim 100 genomineerde kandidaten.

Reacties