Wajonger Niels Aussems start Nationale Talentenbank

Niels Aussems
Foto: Corné Hannink

De Nationale Talentenbank gaat op 31 maart de lucht in. Wajonger Niels Aussems is het online platform gestart. De Nationale Talentenbank is een online platform waarop werkzoekenden met een arbeidsbeperking een loopbaanprofiel kunnen aanmaken. Het bedrijf is gevestigd aan de Liesboslaan in Breda.

Talentenbank voor werkzoekenden met een uitkering (WIA, Wajong of bijstand)

In Nederland zitten meer dan 100.000 mensen met een geestelijke en/of lichamelijke beperking nog steeds werkloos thuis. Ze willen graag werken, maar krijgen de kans niet. Wajonger Niels Aussems (25) weet uit ervaring hoe lastig het is een passende functie te veroveren. ‘Als Wajonger lukt het me niet om een betaalde baan te vinden’, vertelt Niels, ‘terwijl ik echt wel kwaliteiten heb. Daarom heb ik besloten zelf een initiatief op touw te zetten, de Nationale Talentenbank.’ Een online platform waarop werkzoekenden met een arbeidsbeperking een loopbaanprofiel kunnen aanmaken. Natuurlijk vermelden zij hun opleiding en werkervaring, maar daarnaast komen ook hun praktische, persoonlijke, emotionele, sociale en intellectuele vaardigheden aan bod. Zo krijgen werkgevers die een vacature willen invullen een heel compleet beeld. Maar er is meer!

Persoonlijke ontwikkeling bevordert kansen

Op het platform kunnen werkzoekenden vanuit de uitkering (WIA, Wajong en bijstand), het doelgroepregister of vanaf het praktijkonderwijs zichzelf namelijk verder ontwikkelen en voorbereiden op een baan. Het lidmaatschap dat ze afsluiten met de Nationale Talentenbank biedt naast een uitgebreide profilering bij werkgevers, ook de kans meer dan 200 professionele online cursussen te volgen. Van leren netwerken en jezelf leren presenteren, tot cursussen Engels, Office en boekhouden: het aanbod is heel divers. ‘Er worden ook webinars gegeven’, vult Niels aan. ‘Bijvoorbeeld over hoe je een LinkedIn-profiel aanmaakt en onderhoudt of hoe je moet solliciteren. Mensen die een Individuele Re-integratie Overeenkomst (IRO) hebben afgesloten, kunnen in overleg met hun jobcoach de cursussen volgen die voor hen belangrijk zijn. Het zorgt ervoor dat zij goed zijn voorbereid en zo makkelijker de overstap maken naar betaald werk.’

Gedreven én gekwalificeerd

‘Op dit moment wordt vanuit overheid, werkgevers, belangenorganisaties en vakbonden teveel gefocust op openstaande vacatures. Die zijn vaak zo doordacht dat er geen match ontstaat. Ik wil de arbeidsmarkt op zijn kop zetten door een vacature vanuit een persoon te laten ontstaan. Motivatie ontstaat namelijk vaak vanuit een passie. Vanuit interesse. Door te zorgen voor cursussen of trainingen die hierop aansluiten, creëren we gedreven én gekwalificeerde kandidaten. Veel werkgevers haken puur af op een papiertje, terwijl het eigenlijk draait om talenten. Om inzet.’

MVO-bedrijven

Voor bedrijven die vanuit MVO-oogpunt een bijdrage willen leveren aan de arbeidsparticipatie van arbeidsbeperkten, is de Nationale Talentenbank een uitkomst. Via de uitgebreide databank vinden zij namelijk makkelijk en snel geschikte kandidaten. En het is nog gratis ook.

Samenwerking met gerenommeerde partners

De Nationale Talentenbank is een initiatief van Niels, maar hij werkt daarbij samen met gerenommeerde partners zoals At Monday, NCOI, Icademy en Speaklive. Door met deze partijen de handen ineen te slaan, levert hij een professionele en concrete bijdrage om de zichtbaarheid én de kansen van arbeidsbeperkten op de arbeidsmarkt te vergroten.

Reacties