15e Meet & Match voor bedrijven en maatschappelijke organisaties

Op initiatief van de Stichting Betrokken Ondernemers Breda wordt op dinsdag 24 oktober 2017 alweer de vijftiende Meet & Match ontbijtbijeenkomst georganiseerd.

Tijdens dit evenement staat handel in maatschappelijke betrokkenheid centraal, met als doel de kwaliteit van het maatschappelijke leven een boost te geven. De ontbijtbijeenkomst vindt plaats in Avans Hogeschool aan de Hogeschoollaan tussen 08.00 en 10.00 uur. Tijdens de bijeenkomst handelen bedrijven en maatschappelijke organisaties met elkaar. Ruim 200 gasten namens bedrijven en maatschappelijke instellingen hebben zich inmiddels aangemeld.

Hoe werkt de Meet & Match bijeenkomst?

Op een bijeenkomst als deze worden maatschappelijke behoeften verhandeld: vraag en aanbod van vrijwilligerswerk in de meest brede zin. De bedrijfspartners van de stichting Betrokken Ondernemers en de maatschappelijke- en vrijwilligersorganisaties ontmoeten elkaar in een informele en dynamische sfeer. Doel is om elkaar te leren kennen en matches tot stand te brengen. Vrijwilligers- of maatschappelijke organisaties vragen niet om geld maar om kennis, toegang tot netwerken, materiaal, faciliteiten en creativiteit. Of gewoon handen om het één en ander voor elkaar te krijgen. Bedrijven en maatschappelijke instellingen wisselen diensten ‘om’ niet ‘uit’. Uiteraard stellen zij hier iets tegenover. Bedrijven hoeven hun financiële middelen niet aan te spreken, maar maken juist gebruik van andere mogelijkheden om iets voor hun directe samenleving te betekenen.

Aftrap Meet & Match ontbijt

Op dinsdag 24 oktober opent het lid van het Avans College van Bestuur, Jacomine Ravensbergen om 08.00 uur de Meet & Match ontbijtbijeenkomst in de hal van Avans Hogeschool. Deelname voor bedrijven en maatschappelijke instellingen is gratis. Seydlitz notarissen is met twee notarissen aanwezig om de matches te bezegelen; diverse vrijwilligers verlenen hand- en spandiensten in de vorm van de ontvangst van de gasten, informatieverstrekking, verwijzing e.d. Boyd Smith legt de Meet & Match op de gevoelige plaat vast vanuit zijn betrokkenheid.

De voorgaande Meet & Match bijeenkomsten hebben bewezen succesvol te zijn. Tijdens de voorgaande 14 evenementen werden in totaal bijna 1.300 matches gesloten tussen bedrijven en maatschappelijke instellingen. De maatschappelijke waarde die de stichting met haar activiteiten genereert bedraagt inmiddels, sinds de oprichting van de stichting zo’n zeven jaar geleden, zo’n 4,5 miljoen euro.

Kijk voor meer informatie op de website van Betrokken Ondernemers Breda. Je vindt er ook meer informatie over hoe je je kunt aanmelden om deel te nemen.Op 12 oktober vindt bij Rabobank Breda een voorbereidende workshop ‘Flirten met bedrijven’ plaats. Ook hiervoor kun je je aanmelden via de site van Betrokken Ondernemers.

 

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden