Heerlijk floaten in de Boschstraat

Foto: Wendy Wiebenga

Floaten is gewichtloos drijven op een laag zeer zout water. Het speciale Epsom-zout simuleert het effect van de Dode zee. Je drijft in een speciaal ontworpen cabine die prikkels van buitenaf uitsluit. Het water wordt verwarmd tot lichaamstemperatuur en je lichaam ervaart geen zwaartekracht.

De grenzen tussen lichaam en water vervagen. Je wordt één met het water en je wordt omarmd door de rust.

Wat is floaten?

Floaten heeft vele voordelen op zowel lichamellijk als geestelijk vlak
  • verlichten van (chronische) pijn
  • verminderen van mentale & fysieke stress
  • bevordert de slaappatronen
  • versterkt het immuunsysteem
  • sneller herstellen van blessures
  • verbetert leesprestaties, concentratievermogen en creativiteit

Mijn ultieme zen ervaring

Voor degene die mij nog niet kennen. Mijn naam is Wendy Wiebenga, vorig jaar kandidate van De Afvalrace West-Brabant voor de gemeente Breda. Inmiddels ook ambassadrice van de De Afvalrace kandidaten van dit seizoen en zo ook van Rosanne uit Etten-Leur. Een maand geleden raakte ik aan de praat met de eigenaar van Floathouse Breda.

Float sessie 1 bij Floathouse Breda

Vandaag was de eerste keer dat wij samen hadden afgesproken om de eerste floatsessie van ons traject te volgen. Maureen, mede ambassadrice, Rosanne en ik hadden afgesproken bij Bagels & Beans tegenover Floathouse Breda. We hebben daar heerlijk onder het genot van een kop koffie het Afvalrace avontuur van Rosanne besproken en ons klaar gemaakt voor onze eerste sessie. Spannend omdat we niet wisten wat ons te wachten stond maar super veel zin in!
Tijd om te ontspannen, dat is wel lekker tijdens het volgen van een intensief sportprogramma voor Rosanne en natuurlijk ook voor Maureen en mij. We werden vriendelijk ontvangen, hebben onze gegevens ingevuld en kregen slippers van Floathouse. We kregen ieder onze eigen float kamer toegewezen.
We hebben een hele duidelijke uitleg gekregen hoe alles werkt en zijn onze privé kamers ingegaan. Voor het floaten heb ik me onder de douche even afgespoeld en ben ik de cabine ingegaan. De eerste keer voelde een beetje onwennig. Het zoute water, het drijven en het bedienen van de float. Muziek, lucht, licht… alles naar eigen wens in te stellen. Ik had een lampje aan gelaten, de float gesloten en een heerlijk muziekje aangezet die zowel boven als onder het water te luisteren is.
Met mijn armen ondersteunend onder mijn hoofd ben ik gaan liggen, drijvend op het water. Al snel heb ik mijn armen ontspannen naast me in het water gelegd en viel ik in slaap op de klanken van de muziek. In het begin gaat er vanalles door je hoofd. Allerlei gedachten schoten heen en weer. Van ‘hoe lang lig ik er nu al in?’ naar ‘Wat zal ik vanavond eens gaan doen, bios, drankje’, alles kwam voorbij. Gelukkig heb ik dit al snel kunnen uitschakelen. En was ik helemaal ontspannen.
Na een uur gingen de lichten uit en stopte de muziek. Door de intercom werd verteld dat de floatsessie afgelopen was. Ik schrok er wakker van. Wat is dat snel gegaan. En wat was dat fijn.
Heb me goed afgespoeld onder de douche, al het zout van mijn lichaam gespoeld en heerlijk nagenoten. Om op te frissen was alles aanwezig. Shampoo, conditioner, reinigingsproducten voor je gezicht, haar producten, een fohn. Alles… zo fijn en zo ontspannen… echt een aanrader.  Wij kijken alle 3 uit naar de komende 2 floatsessies.

Wil jij ook zo’n ultieme zen ervaring net als Wendy?

Dan betaal je 37,50 euro voor 60 minuten. Ter introductie kost een pakket van drie bezoeken aan Floathouse 75 euro. Klaar met het floaten? Dan kun je na je te hebben opgefrist nog even nagenieten in de stressless lounge en daarna kun je heerlijk uitgerust en ontspannen weer de drukte van alle dag tegemoet.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen