Bedrijf van de maand: Haarwerk Service

Foto: Haarwerk Service

Haarwerk Service is door Breda Nieuws uitgeroepen tot Bedrijf van de Maand januari. We hebben een aangenaam kennismakingsgesprek gehad met Carola Rüttchen, de vrouw achter het bedrijf dat haarwerken verzorgt voor mensen die hun haar door ziekte (tijdelijk) verloren zijn.

De 28-jarige Carola verloor door de ziekte Alopecia Areata Universalis haar haren. Tijdens dit ziekteproces is haar interesse in haarwerken ontstaan. Vanuit de Haagse Beemden helpt ze nu anderen.

“Er is veel schaamte bij mensen die haarwerken dragen”, vertelt ze. “Veel klanten vertellen het niet aan hun vrienden, familie en collega’s”. Het aanschaffen van een haarwerk brengt de nodige emotie met zich mee. De privacy van de klanten wordt gewaarborgd. Tijdens de eerste afspraak wordt besproken wat de wensen zijn. Zo zijn er (tijdelijke) confectie haarwerken die direct beschikbaar zijn en maatwerk haarwerken die naar eigen wensen te modelleren zijn. “De levertijd hiervan bedraagt 6-12 weken”.

Wanneer je een haarwerk aanschaft, dan heb je vanuit de zorgverzekeraar recht op €431,00 per jaar. Het kan zijn dat je vanuit de aanvullende verzekering ook een deel krijgt vergoed. Carola raadt haar klanten aan om een verwijsbrief en de zorgpas mee te nemen naar de afspraken.

Ook tipt ze de stichting Haarwensen. Deze stichting helpt kinderen tot en met 18 jaar aan haarwerken met echt haar, zonder dat de ouders voor de kosten opdraaien.

Reacties

Cookieinstellingen