LC By Berry’s is meer dan alleen een winkel

Foto: By Berry's

In onze interviewserie van lokale Bredase ondernemers, gingen we langs bij Berry Snoeren op de Haagdijk in Breda. De gedreven ondernemer stapte onlangs over van formule en gaat nu verder onder de naam LC By Berry’s.

Berry is bezig met een missie. Hij wil mensen het hardloop plezier laten ervaren, zodat mensen beter in hun vel zitten. De hardloopspeciaalzaak is er niet alleen voor de gevorderde hardloper, maar Berry (zelf ultraloper) wil op elk niveau bepaalde trajecten aanbieden. Voor ouderen gaat het erom “actief buiten bezig te zijn”, waarbij het programma rustig wordt opgebouwd. “De groep 16-25 jarigen is een lastige doelgroep. Deze groep voelt zich niet altijd gelukkig. Het is belangrijk om deze jongeren te kunnen motiveren en prikkelen om te gaan sporten.”, zo vertelt Berry. “Alle personen lopen tegen vergelijkbare problemen aan en wij adviseren hier graag in. Sporten is goed voor iedereen. De bouwstenen voor een gezond lichaam heb je zelf in handen.”

Weten de Bredanaars je goed te vinden?

“Er is voor de klant niets verandert. We zitten na de switch van Runnersworld naar de Lopers Company nog steeds in hetzelfde pand waar we al vele jaren zitten. Ook zijn we flink actief geweest op Facebook en Instagram.”

Jos Koniuszek was een van de eerste ondernemers bij Runnersworld. Berry begon zijn loopbaan bij Runnersworld, waar hij de eerste twee jaar samen met Jos de zaak runde en vervolgens zes jaar zelfstandig. De overstap naar een andere franchise keten geeft de ondernemer meer vrijheid. “Ik kan nu meer inspelen op de klant en bij Lopers Company krijg ik meer de gelegenheid mijn eigen keuzes te maken. Graag wil ik het breder insteken. Dat we niet alleen als nummer 1 hardloopspeciaalzaak in Breda bekend staan. Ook lifestyle, voedingstrajecten, kracht. reizen en core stability training zijn belangrijk. We zijn er niet alleen voor de fanatieke hardloper. Voor iedereen die aan zijn gezondheid wil werken staat onze deur open.”

“Samen sta je sterk”

Berry gaat graag samenwerkingen aan met sportverenigingen, ondernemers en organisaties van hardloop evenementen. Zo heeft hij afspraken gemaakt met atletiekvereniging Achilles uit Etten-Leur, SPRINT uit Breda en een aantal personal trainers.”Versterk elkaar in plaats van dat je elkaar in de weg zit.” Ook dichter bij huis, ziet hij mogelijkheden. “Voor ondernemers op De Haagdijken zou het goed zijn om met elkaar om de week te hardlopen.”

Berry Snoeren is betrokken bij diverse hardloopevenementen zoals de Mastbos Cross. Ook worden er social runs georganiseerd met zijn winkel als vertrekpunt. Daarnaast heeft vorige week de eerste We Run 76 plaatsgevonden (zie foto), die door hem ondersteund wordt. Op 11 mei 2018 is de volgende run met Belcrum Beach als vertrekpunt.

De Haagdijken

“Iedereen kent De Haagdijken als winkelgebied. Belangrijk in deze straat is om de leegstand tegen te gaan. Goed om te zien dat men hun best doet om de straat meer charme te geven en dat ook de huurpanden worden opgeknapt.” Een kritische kanttekening hierbij zijn de parkeerautomaten. “Het kwartier gratis parkeren is positief, maar de parkeerautomaten zijn niet gebruiksvriendelijk en werken niet altijd goed.”

Kortom: wil je gaan hardlopen, loop dan eens langs bij de vernieuwde hardloopspeciaalzaak op de Haagdijk en laat je goed voorlichten.

Informatie over de winkel

  • LC By Berry’s
  • Haagdijk 251, Breda
  • Facebook

Breda Nieuws houdt je niet alleen op de hoogte van het lokale nieuws. Ook laten we lokale ondernemers graag zelf aan het woord en zetten we ze in het zonnetje met de ondernemer van de maand verkiezing.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden