Omdat alle mamma(e)’s gezond moeten blijven!

Foto: Jess

Omdat alle mamma(e)’s gezond moeten blijven! Moederdag 13 mei 2018, of “mammae-dag”. Speciaal voor ‘mammae-dag’ geven we €20,- korting op een 1e borstonderzoek of een vrouwengezondheidsonderzoek! Boek je afspraak in vóór 13 mei 2018 met de code mamma2018. Niet geldig in combinatie met andere kortingen.

Voorkomen is beter dan genezen. Bij Jess! zeggen we geregeld: “Je hoeft niet ziek te zijn om beter te worden”.  Hiermee willen we maar aangeven dat we graag preventief werken. Medische Thermografie is een prachtige methode om (preventief) te kijken hoe het met je lichaam en gezondheid gesteld is. Daarom heeft Jess! de handen ineengeslagen met De Groene Zuster, pionier op het gebied van borstgezondheid en medische thermografie.

Preventief?
Er wordt vaak gesproken over preventief onderzoek. Maar wist je dat veel onderzoeken eigenlijk helemaal niet preventief zijn?
Iedere fysieke aandoening kan 6 fasen doorlopen. In fase 1 kan dat bijvoorbeeld een simpel kuchje zijn, wat in fase 6 een ernstige longaandoening kan zijn geworden.
De meeste onderzoeken, zoals echografie, mammografie, MRI, etc., kijken allemaal mee in fase 4: er moet al wat zijn, wil er wat gezien kunnen worden. Ofwel; er heeft al een verandering van weefsel plaatsgevonden.  Daar is niets preventiefs aan.

Thermografie kijkt mee in fase 2: op het moment dat de weefsels gaan veranderen, vangt thermografie dat al op. En kan er dus ook preventief wat gedaan worden, om het proces te keren.

En… je neemt zelf de controle weer in handen!

Als je met thermografie, een ‘sneak preview’ van je gezondheid krijgt, kun je ook zelf aan het roer blijven staan en doen wat nodig is om het evenwicht in je lichaam te herstellen. In het thermografierapport dat je ontvangt na het onderzoek, krijg je de benodigde preventieve gezondheidsadviezen.

Een netwerk van ervaren behandelaars
Natuurlijk gebeurt het weleens dat we bij een thermografie iets opmerken dat zich al verder lijkt te hebben ontwikkeld dan fase 2. In dat geval verwijzen we je door naar één van de uitstekende artsen en therapeuten in ons netwerk. Zij zijn allemaal goed bekend met medische thermografie.
Jíj blijft de regie voeren over je eigen gezondheid. Maar ons hele team denkt graag met je mee!

Hoe werkt medische thermografie?

Medische thermografie is gebaseerd op de meting van de temperatuur aan de oppervlakte van de huid. De ultragevoelige camera meet deze temperatuur millimeter voor millimeter en maakt hier kleurenbeelden van. Daarbij worden álle temperatuurverschillen gemeten; zelfs de verschillen kleiner dan 0,05°C.

Het lichaam zendt warmte uit tot zo’n 6 centimeter onder de huid. Als er iets ongewoons aan de hand is in je lichaam, zoals een ontsteking, die een voorstadium kan zijn van een ernstiger aandoening, is dat dus op het niveau van de huid te detecteren.

Met andere woorden: de oppervlakte van de huid functioneert als een schakelkast waar informatie wordt uitgewisseld tussen verschillende lichamelijke processen. Met behulp van de infraroodcamera wordt deze informatie inzichtelijk gemaakt, waarna deze geïnterpreteerd kan worden. Uiteraard gebruiken wij voor dit laatste de beste, meest geavanceerde software.

Een (borst)onderzoek met behulp van medische thermografie is:

Voor zowel mannen als vrouwen
Pijnloos en 100% veilig
Er komt géén straling vrij
Je borsten hoeven niet ‘geplet’ te worden
Betrouwbaar en accuraat
Geschikt voor alle borsten (incl. implantaten en amputaties) en lichamen
De thermograaf blijft op ca. 1 meter afstand en er is geen fysiek contact.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden