September Borstgezondheidsmaand

Foto: Borstgezondheidsmaand

De Groene Zuster, de organisatie voor medische thermografie, heeft het initiatief genomen de maand september uit te roepen tot Borstgezondheidsmaand. Dit initiatief vindt breed draagvlak en wordt gesteund door andere organisaties die zich bezighouden met preventieve gezondheid.

Gezien het grote aantal gevallen van borstkanker in ons land, is juist preventie en borstgezondheid uiterst belangrijk. Samen met andere gezondheidlievende mensen en organisaties worden er met name tijdens de Borstgezondheidsmaand door het hele land workshops gehouden en blogs gepresenteerd over hoe de borsten gezond te houden, over voeding, de invloed van hormonen en over gezond leven. Het centrale informatiepunt hiervoor is de website: https://borstgezondheidsmaand.nl/

Het doel van de Borstgezondheidsmaand is zoveel mogelijk vrouwen te bereiken en te informeren over positieve gezondheid van hun borsten.

 De Groene Zuster

Na haar opleiding tot gecertificeerd medisch thermograaf aan de IAMT in de Verenigde Staten, waarvan zij inmiddels Vice President is, startte Francine van Broekhoven in 2014 De Groene Zuster. Zij is expert op het gebied van borstgezondheid. Bovendien is zij internationaal trainer medische thermografie, geeft workshops en is de auteur van het boek ‘Borstgezondheid’ en het E-boek: ‘Candida en andere darmklachten’. Francine heeft jaren een praktijk voor acupunctuur gehad. Na het overlijden van haar moeder – aan de gevolgen van borstkanker – heeft zij zich volledig toegelegd op borstonderzoek en preventie. Vandaag de dag is De Groene Zuster een organisatie die bestaat uit 6 gecertificeerd thermografen, allen specialist in borstgezondheid. Zij zorgen dat op 21 locaties in Nederland en België medische thermografie beschikbaar is voor lichaams- en borstonderzoek. Dagelijks helpen zij vrouwen met informatie over wat zij zelf kunnen doen om hun borsten gezond kunnen houden.

Medisch Thermografisch borstonderzoek

Op Pubmed staan zo’n 1.400 artikelen over thermografie in medische toepassingen. Met behulp van medische thermografie worden preventieve lichaamsonderzoeken uitgevoerd. Dit gebeurt met een ultragevoelige 100% veilige infrarood camera en  speciale software. Hiermee worden temperatuurverschillen aan de huidoppervlakte zichtbaar, dit geeft al in een vroeg stadium weer of er fysiologische veranderingen zouden kunnen zijn. Bij het onderzoek komt géén straling vrij en het is volkomen pijnloos en veilig. Borstonderzoek is geschikt voor alle vrouwen vanaf 23 jaar, voor alle borsten en cupmaten, voor implantaten en amputaties. Het rapport wordt door een arts en/of een gecertificeerd therapeut beoordeeld.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden