Bredase ondernemers helpen waterschappen met de Buttler

Foto: Buttler

De waterschapsverkiezingen bleek een grote ver-van-mijn-bed-show voor veel Nederlanders. Maar is dat ook terecht voor ons landje dat grotendeels onder de zeespiegel ligt?

Met steeds zwaarder belaste rioleringen en waterzuiveringsinstallaties en daarmee oplopende kosten voor iedereen? Want dat is waar waterschappen zich mee bezig houden. De jonge start-up Buttler denkt graag oplossingsgericht en heeft mede daarom iets nieuws ontwikkeld dat problemen bij die zuiveringsinstallaties helpt voorkomen: de toiletpapierspray.

Het probleem

Een steeds groter wordend probleem voor waterzuiveringsinstallaties zijn alle verschillende zaken die door het toilet gespoeld worden, die daar niet thuishoren. Van frituurvet tot etensresten, van maandverband tot vochtig toiletpapier. Het doorspoelen van dit soort spullen veroorzaakt vastlopende pompen, schade aan installaties en grote verstoppingen. Jaarlijks kost dit de staat – en dus de belastingbetaler – miljoenen Euro’s.

De oplossing: toiletpapierspray

Vooral vochtige doekjes vormen een groot probleem, geven de waterschappen ook aan. Maar dankzij een nieuwe start-up is daarvoor nu een oplossing voorhanden. Het nieuwe Nederlandse product Buttler Toiletpapierspray is een milieuvriendelijk en betaalbaar alternatief voor vochtig toiletpapier. Het idee is eigenlijk heel simpel; je spuit een beetje toiletpapierspray op gewoon toiletpapier, je veegt en je ervaart een heuse minirevolutie in je toiletervaring. Want je verlaat het toilet met een veel schoner en frisser gevoel dan met gewoon toiletpapier, je kunt het toiletpapier zonder enig probleem doorspoelen én het is een stuk goedkoper dan milieubelastende vochtige doekjes.

Gedreven ondernemers

De spray is ontwikkeld door Robert Dalderup (25 jaar) en Pieter Claessens (24 jaar), die na hun studie aan de Willem De Kooning Academie in Rotterdam hun eigen creative agency, nul tot honderd, startten en nu hun eerste eigen product op de markt zetten. De spray is het eerste Buttler-product en is sinds kort online verkrijgbaar. “Maar daar blijft het niet bij. We willen de toiletbeleving helemaal veranderen met dit nieuwe concept en andere innovaties die zullen volgen. De markt voor het kleinste kamertje kan namelijk echt wel wat vernieuwing gebruiken. Al die mierzoete kleuren, puppy’s en veertjes, dat kennen we nu wel. Het is tijd voor een frisse wind!”, klinkt het gedreven. “Met Buttler willen we het toilet en daarmee de wereld weer ietsje mooier, schoner én leuker maken. Inmiddels zijn we ver met het ontwikkelen van onze Wasstraat, een retehandig minimeubeltje voor op je toilet.”

Milieuvriendelijk alternatief voor vochtig toiletpapier

“Buttler komt op een erg mooi moment op de markt”, zeggen de twee enthousiast, “zeker nu de EU een aantal schadelijke producten gaat verbieden. Daaronder ook het vochtig toiletpapier, dat voor veel schade en hoge kosten zorgt aan toiletten, rioleringen en waterzuiveringsinstallaties. Dat is echt een probleem, waar we met z’n allen iets aan moeten doen. Met Buttler willen wij een steentje bijdragen.” Het innovatieve product dat zij ontwikkelden tovert regulier toiletpapier eenvoudig om tot vochtig toiletpapier. De spray is milieuvriendelijk, dermatologisch getest en bestaat uit natuurlijke ingrediënten. “Met onze spray ontlasten we het milieu en voorzien we in een grote behoefte”, voegen de jonge ondernemers met een glimlach toe.

buttler toiletspray

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden