Van verlaten gevangenis naar een pluchen giraffe

Foto: Futuredome Events

In het Beatrixtheater in Utrecht vond vorige week de uitreiking van de gouden giraffe event awards plaats, de branche-prijzen voor de beste live communicatie (events) van 2018. De beste 13 eventbureaus uit het hele land zaten vol spanning in de zaal in volste verwachting of zij een van de felbegeerde beeldjes in de wacht zouden slepen. Onder hen ook Remco Witberg en Robbert-Jan Veldhuijzen, oprichters van Futuredome Events, en genomineerd in zelfs twee categorieën met twee verschillende events die plaatsvonden in de door hen geëxploiteerde Koepelgevangenis van Breda.

In een jaar kan een hoop gebeuren. Remco en Robbert-Jan kregen half 2017 de kans om als eventbureau de koepelgevangenis te exploiteren. Vanuit een donker achter tralies verstopt kantoortje van 3 x 3 meter startten zij Futuredome Events. Ze geloofden als een van de weinigen in de mogelijkheden die het bijzondere gevangenisterrein te bieden heeft. “De vele uitdagingen die het terrein met zich meebrengt horen erbij, in het begin was het zelfs al een hele opgave om überhaupt de basisverlichting aan te krijgen, inmiddels hebben er echter onder onze verantwoordelijkheid laatst bijna 600 man tegelijk overnacht.”

Pareltjes

Met de BOB borrel (netwerkevent van 400 man) en K-sparren (bijeenkomst over cybersecurity) werd in het najaar van 2017 direct de toon gezet. De bezoekers waren enthousiast en langzaamaan kwamen meer mensen tot inzicht wat de koepel voor de stad Breda kan bieden. Vervolgens sloten vele ondernemers aan, van een bedrijfsdag voor Mercedes Benz Benelux tot een relatie-event voor het Bredase bouwbedrijf Sprangers. Als klap op de vuurpijl mocht Futuredome Events afgelopen juni twee pareltjes van events ontwikkelen. In opdracht van de gemeente Breda kwam de Klimaattop Zuid naar de Koepel. Een kick-off bijeenkomst voor maar liefst 800 deelnemers met als doel het versnellen van het doorvoeren van klimaatmaatregelen voor Zuid-Nederland. Daarnaast werd voor het Bredaase bedrijf Careflex Zorgprofessionals een grootse en vernieuwende teamdag georganiseerd, die werd afgesloten met Nederlands eerste gevangenisfestival.

Twee keer genomineerd

Deze laatste twee casussen zijn niet onopgemerkt gebleven en zijn zelfs door de jury’s van de landelijke brancheprijzen beide genomineerd tot de finale selecte van de event-awards. Robbert-Jan was dolenthousiast over het goede nieuws, “Uniek voor een onderneming om dit in het eerste jaar te mogen bereiken, dat is iets waar je slechts van droomt.” Zodoende is het eventbureau met een delegatie van beide opdrachtgevers naar Utrecht afgereisd voor de gala-avond.

Troostprijs

Uiteindelijk bleek in het Beatrix theater het kersverse eventbureau in beide categorieën net naast de awards te grijpen. “Ondanks dat je onverwachts zo ver komt, wil je uiteindelijk natuurlijk toch winnen, we hadden het giraffeverblijf al klaar staan, maar trots over het behaalde resultaat blijft overheersen”, geeft Remco aan. Bij vertrek bleek de organisatie van de brancheprijzen wel nog een verrassing te hebben. Van de twee grote pluchen giraffen die  zij als beeldmerk gebruiken mocht Futuredome er een meenemen. Robbert-Jan heeft hem namens de Bredaase eventorganisatie met veel plezier en trots aangenomen en ziet het als een aanmoedigingsprijs. “Dit jaar hebben we pluchen, volgend jaar gaan we weer voor goud!”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden