Professional organizer Lara Hogervorst in de spotlight

Foto: Lara Hogervorst

Als Nieuws.nl plaatsen we graag lokale ondernemers in het zonnetje. In de nieuwe rubriek ‘ZZP’er in de spotlight’ gaan we in gesprek met de zelfstandig professionals uit de regio Etten-Leur.

Deze keer is het woord aan professional organizer Lara Hogervorst van Grip, nadat we eerder spraken met weddingplanner Martine van der Linden en contentspecialist Marit Vervaart.

“Volle agenda kan tot het verleden horen”

“Grip helpt mensen bij het aanbrengen van structuur in de breedste zin van het woord. Ik help bij het maken van keuzes om je huis opgeruimd en geordend te krijgen. En die volle agenda kan ook tot het verleden behoren. Senioren help ik met het bijhouden van de administratie, een aanvraag van zorg of het coördineren van een verhuizing.”, legt Lara uit. “Ook kan ik helpen bij het creëren van een visueel overzicht, een weekplanning en het aanwennen van een dagritme.”

Dat ze van betekenis kan zijn voor mensen geeft haar veel voldoening. “Na mijn hulp kunnen ze echt weer vooruit. We behalen op korte termijn/ in een paar uur tijd zichtbare resultaten. Ik hou van het contact en de verhalen van de mensen. Tijdens het opruimen zie ik dat er soms echt een last van iemands schouders kan vallen.”

En hoe zet jij je sterke punten in voor je klanten?

“Ik omschrijf mezelf als empathisch, vrolijk, doorzetter, communicatief én georganiseerd. Mijn achtergrond als (wandel)coach zet ik in om mensen te begeleiden. Naast het opruimen en ordenen ga ik, wanneer het nodig is, wat dieper in op het ontstaan van het ‘probleem’, zodat onze behaalde resultaten blijvend zijn.”

Hulp voor personen met een niet aangeboren hersenletsel (NAH)

“Mijn klanten zijn (jonge) ouders, senioren en mensen met een beperking zoals een niet aangeboren hersenletsel (NAH). Ook is er een samenwerkingsverband met een makelaar; verkoopstyling en organiseren van verhuizingen.”, vervolgt de onderneemster. “Ik haal veel voldoening uit het begeleiden van een mevrouw met een niet aangeboren hersenletsel als gevolg van een hersenbloeding. Het geheugen is zwaar aangetast, zo ook tijdsbesef en het bewaren van overzicht. Wekelijks help ik deze mevrouw bij het aanbrengen van een gezond ritme.” Samen hebben ze een systeem bedacht om de administratie en haar woonruimte overzichtelijk en veilig te houden. Mevrouw is praktisch geholpen maar heeft ook veel aan ‘het wekelijkse praatje’.

Steeds meer klanten heeft Lara met de diagnose ADHD of autisme, welke naast een maatschappelijk werker of psycholoog ook praktische ondersteuning nodig hebben bij het organiseren van hun huishouden, het bijhouden van de administratie of structuur aanbrengen in het dagelijks leven.

Inmiddels heeft Grip in Huis een contract met de gemeente Breda. Dit betekent dat ondersteuning vanuit Grip vergoed kan worden vanuit de WMO (wet maatschappelijke ondersteuning: regelt hulp en ondersteuning, zodat men zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen wonen en deel kunnen blijven nemen aan de maatschappij)

“Goed te combineren met gezin”

Hoe bevalt het bestaan als ZZP’er en hoe zie je de toekomst?

“Ik heb geen vaste uren en dus geen vast inkomen. Dat is spannend maar houd me ook scherp. Ik heb veel vrijheid in het plannen van afspraken en werktijden waardoor het goed te combineren is met mijn gezin.”

De Brabantse houdt enorm van afwisseling en het werken als zzp’er zorgt hier zeker voor. “Ik kan zelf kiezen welke taken/opdrachten ik ga uitvoeren en doe werk wat ik echt leuk vind; organiseren én met mensen werken.”

“Ik zou graag scholing gaan volgen zodat ik over vijf jaar mensen kan begeleiden bij het afhandelen van een nalatenschap. Denk daarbij ook aan de digitale nalatenschap die we steeds meer tegenkomen; hoe sluit je accounts af als je geen wachtwoorden hebt? Wat zijn de wetten en regels?”

  • Meer over professional organizer Lara Hogervorst op haar website Grip in Huis

Lees meer over ZZP’ers

Reacties

Cookieinstellingen