Luxury Detailing: “Auto detailing is nog niet zo bekend als in de USA.”

Aan de Terheijdenseweg in Breda is Luxury Detailing gevestigd. Het is een poetsbedrijf dat veel verder gaat dan het poetsen van uw auto. Het bedrijf is gespecialiseerd in het reinigen en detail-en van voertuigen.

Wij spraken met de eigenaren Peter en Marchia Montalvo Cordova.

High-end auto detailing voor de regio West-Brabant

1,5 jaar geleden is de in Boston geboren Peter begonnen met het bedrijf. De onderneming is gestart uit een passie voor auto’s. Marchia: “Iets doen wat je leuk vindt is belangrijk”, zo vertelt de Bredase onderneemster. Ze zet voor hun klanten een stap extra en zorgt voor het huiselijk gevoel. Autofanaten zijn welkom om eerst even een kijkje te komen nemen en hun auto te laten zien.

Ervaring had Peter al met het werken met auto’s in Amerika en Nederland, voordat Peter zelf de onderneming startte. Marchia, “Sommige klanten zien hun auto als hun derde kind. De kleinste krassen willen ze direct laten verhelpen. Of je een auto zelf gebruikt of dat je hem verkoopt, iedereen vindt het fijn om in een auto te stappen die naar nieuw ruikt. Vaak kunnen we de auto in een werkdag helemaal oplappen.”

Luxury Detailing vraagt zich bij iedere auto af: “Hoe kunnen we deze auto terugkrijgen (zo ver mogelijk) in showroomstaat?

Hoe gaat het auto detailing in zijn werk?

De onderneemster vertelt enthousiast verder over het vak: “Poetsen komt bij heel veel mensen over als dat iedereen dat kan, maar er komt zoveel meer bij kijken. Wij doen high-end detailing. Wij zijn gespecialiseerd in het bestuderen van je autolak en ook weten wat we met dat type lak kunnen doen. Sommige lakken zijn heel erg verweerd door de weersomstandigheden en UV-stralen hier in Nederland. We willen de auto zo ver mogelijk terugkrijgen in nieuwstaat.”

“Mensen zijn vaak dagelijks in hun auto en is hun visitekaartje.”, vervolgt ze. “Het is fijn om in een leuke schone frisse representatieve auto te rijden. En dan gaat het niet alleen om vertegenwoordigers, trouwauto’s of taxi’s. Een taxi die lekker ruikt, in perfecte staat is, is een fijne ervaring voor de inzittenden en zal je ook de volgende keer eerder voor zo’n taxi kiezen, dan een taxi waarbij de stoel beschadigd is of er vlekken inzitten waar je eigenlijk niet op wil zitten.”

“Eerst wordt bekeken wat voor autolak het is en welke beschadigingen het heeft opgelopen. Daarna wordt de auto gekleid. De aangebrachte klei vloeistof trekt al het vuil wat zich opgehoopt heeft uit de lak. De lak van een auto kan je zien als je eigen huid: het zit vol met poriën, de klei trekt als het ware al het vuil uit de poriën van je auto. Na deze behandeling zie je al gelijk dat de intensiteit van de kleur van de auto al aan het veranderen is. Vervolgens kan je de auto polijsten om de glans van de auto weer terug te krijgen.

Wilt uw nieuwe auto optimaal beschermen? Ook voor het preventief aanbrengen van een keramische (glas) coating, kan men hier terecht.

Auto als nieuw van buiten en binnen

Last van krassen op de auto zoals een sleutelkras, botsing van boodschapwagentje vandalisme of vogelpoep? “In 90% van de gevallen is het niet nodig om naar een autospuiterij te gaan, maar kan een auto detailer deze schade herhelpen. Het bespaart je aanzienlijk veel goed. “Bij veel mensen is niet bekend dat je met dit soort schades hiervoor aar ons kan komen”, vertelt de Bredase onderneemster.

Ook de binnenkant van de auto wordt grondig en deskundig aangepakt: “Het is net alleen met een stofzuiger en een doekje er doorheen halen. “Wij gaan zo ver, dat we de staat van het interieur verbeteren, beschadigingen herstellen en ook het lak, leer, plastic en rubber onder handen nemen.”

En beschermt je autolak tegen vogelpoep en pekel 

“Vogelpoep kan wel degelijk schade toebrengen aan je lak. In vogelpoep zitten zuren die je lak aantasten. In pekel zitten zouten en zuren. Dat brandt letterlijk door je lak heen. Als mensen zelf hun auto wassen zien ze de blijvende schade van vogelpoep en pekel, wanneer dit niet tijdig verwijderd is. Luxury Detailing krijgt regelmatig de vraag of ze dit kunnen herstellen. En dat kunnen ze.

Een waxlaag vooraf aanbrengen kan helpen dat de Nederlandse natuur minder de lak aantast. Ook leaseauto’s worden opgepoetst voordat ze door de gebruikers ingeleverd worden. Zo wordt voorkomen dat de schades verhaald worden.

Waarde van occasions vergroten

Ook occasions van particulieren worden ook naar de Terheijdenseweg gebracht. Peter weet de waarde van tweedehands auto’s flink te verhogen, wanneer ie de auto weer retourneert bij de klant. “Voor een paar honderd euro kan een auto zo maar 1200-1500 euro meer waar worden”, vertelt zijn partner. “De staat van de auto en het uiterlijk wordt aanzienlijk verbeterd, waardoor jij je auto sneller en voor meer geld verkopen kan via de bekende auto verkoopsites. Je waarde van je occasion gaan aanzienlijk omhoog.

Als je als hondenliefhebber, je auto wilt verkopen, dan helpt het dat de auto niet meer naar hond ruikt en alle haartjes verwijderd zijn.

Ook trouwauto’s boten, caravans, campers. Zo worden naast de auto’s van het naastgelegen bedrijf Verhagen ook hun boten verkoopklaar gemaakt.

Je waarde van je occasion gaan aanzienlijk omhoog.

Luxury Detailing

Reacties

Cookieinstellingen