Thuiszwembaden populairder dan ooit

Foto: Publiek Domein / Pixabay

“Grote thuiszwembaden zijn enorm in populariteit aan het stijgen,” aldus Bob Nijk -directeur van Neckermann.com tegen Nieuws.nl. De vraag naar de zwembaden zou deze zomer zijn verdubbeld, ten opzichte van vorig jaar.

Deze zomer blijft 26% van alle Nederlanders thuis, vorig jaar was dit nog maar 18%. Volgens Nijk is de populariteit van de ‘staycation’ dan ook de grootste reden dat de vraag naar thuiszwembaden groeit. “Een groot zwembad is natuurlijk perfect om de kinderen te laten genieten in de achtertuin en om zelf ook eens af te koelen op deze warme zomerdagen.”

Nieuws.nl heeft een paar tips om nóg meer zwembadplezier te hebben!

  • Zet er een glijbaan in! Zorg er wel voor dat de glijbaan een beetje nat is voordat de kids gaan glijden, anders kan het wat pijn doen.
  • Gooi een beetje zeep in het water. Niks leuker dan een snor of baard van schuim maken! Je wordt er ook nog eens lekker schoon van.
  • In een groot thuiszwembad gaat zo’n 5000 tot 10.000 liter water. Dit lijkt misschien heel veel en duur maar het kost ongeveer 6 euro om zo’n zwembad te vullen. Als je een zwembad met pomp hebt, kan je prima een aantal dagen hetzelfde water gebruiken.
  • ’s Avonds als het afgekoeld is en de kinderen lekker uitgespeeld zijn, kan het zwembad prima fungeren als koelelement. Leg je biertjes, witte wijn en fris bijvoorbeeld in het water tijdens het bbq’en. Zo kunnen je gasten lekker buiten blijven en hun eigen drankjes kiezen!
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen