LinkedIn overtreft verwachtingen

Foto: Ben Scholzen / Flickr

De zakelijke netwerksite LinkedIn heeft vorig kwartaal een fors hogere omzet weten te behalen. Net als een kwartaal eerder profiteerde het bedrijf van de aanpassingen die het heeft doorgevoerd, zo bleek donderdag. Wel zette het een verlies in de boeken, maar minder groot dan voorzien.

LinkedIn reorganiseerde de afgelopen tijd onder meer zijn verkoopafdeling en paste zijn advertentiemogelijkheden aan. Daarnaast blijft het profiteren van de overname van onderwijswebsite Lynda, die eerder voor 1,5 miljard dollar werd ingelijfd, zo meldt het ANP.

Stijging van miljoenen gebruikers

In het derde kwartaal kwam de omzet uit op 779,6 miljoen dollar (710 miljoen euro), 37 procent meer dan een jaar eerder en ook fors meer dan de 756,4 miljoen dollar waar analisten gemiddeld op rekenden. Onder de streep resteerde een verlies van 40,5 miljoen dollar, tegenover 4,3 miljoen een jaar eerder. Analisten voorzagen een negatief resultaat van ruim 93 miljoen dollar.

Voor het lopende kwartaal voorziet LinkedIn een verdere stijging van de omzet van 845 tot 850 miljoen dollar. Wereldwijd heeft LinkedIn 396 miljoen gebruikers. Dat waren er een kwartaal eerder nog 380 miljoen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden