De kenner beschouwt Breda: Zomergevoel

Foto: Edwin van den Heijkant

Eindelijk zomer in Breda. En dat betekent een relaxte zondagmiddag op het gras bij de Mezz. De wekelijkse terrasconcerten zijn weer begonnen. Kleedje mee, Lente bockje in de hand en heerlijk luisteren naar een akoestisch bandje. Natuurlijk wat vrienden enthousiast gemaakt om deze zomerse namiddag te beleven. We zijn niet de enigen, maar druk wordt het nooit.

Dit in tegenstelling tot de eerste dinsdag van het Palm Parkies festijn in het Valkenberg. Al vroeg in de avond nemen de Bredanaars het bezit van het stadspark. Werkelijk van alles wordt van huis meegesleept. Strandstoelen, koelboxen, picknickmandjes, sixpacks bier, witte wijn, rosé, kaasje, worstje, en dat op een doordeweekse dinsdag. “Spijt heb je morgen maar”, zullen de meeste bezoekers denken.

Een praatje hier, een drankje daar. “Hé, ben jij er ook? Gezellig!” Al keuvelend wordt van de avond genoten. De rijen bij de bar stemmen de organisatoren tevreden. Wat? Is de wijn uitverkocht? Dat kan alleen maar in Breda, dat zich amper stoort aan de stevige consumptieprijzen. Komende week staan Peter Koelewijn en his Rockets geprogrammeerd. Het zal wel. Als het maar droog is met een zomeravondzonnetje erbij. Beetje ouwehoeren met vage en goede bekenden en het komt helemaal goed.

Het vakantiegevoel is in onze stad nooit ver weg. De bootjes in de haven geven een zomers aanblik. De vele terrassen op de Havermarkt en de Grote markt lonken elke zomerse avond. En de wekelijkse zomerevenementen op de zomeragenda doen de rest. Alle ingrediënten zijn aanwezig in onze stad om ook van deze zomer met volle teugen te genieten. Die snikhete Hollandse zomer schijnt eraan te komen. Heerlijk! Storend dat er tussendoor nog gewerkt moet worden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen