Aanleveren van berichten

Heb je een persbericht, nieuws, foto’s, andere kopij of vragen aan onze redactie? Op deze pagina lees je alles wat je weten moet over het aanleveren van content. Ons e-mailadres is [email protected], maar je kunt ook het formulier onderaan deze pagina gebruiken.

Persberichten

Heeft jouw organisatie of vereniging iets te melden? Zet [email protected] op jullie perslijst. Omdat we meer kopij ontvangen dan we kunnen plaatsen, is het sturen van een persbericht geen garantie voor plaatsing. We proberen wel evenredig aandacht te besteden aan al het moois dat de gemeente Breda te bieden heeft, of dat nu is op het gebied van sport, cultuur, politiek of welk ander vlak dan ook (lees onze zeven pijlers).
Mensen zijn visueel ingesteld. Een berichtje mét foto trekt dan ook meer bezoekers dan een kaal stukje tekst. Stuur daarom liefst een of meerdere foto’s mee. Vermeld wie de fotograaf is en of de foto rechtenvrij is (en dus door ons gebruikt mag worden).

Tip de redactie!

Misschien heb je een tip voor de redactie. Een onderwerp dat we over het hoofd zien, een leuk/interessant/opvallend nieuwtje dat je hebt opgevangen? Zolang het gaat om ‘iets’ in de gemeente Breda horen we het graag. Dus zeker ook zaken die zich afspelen in Teteringen, Ulvenhout, Bavel en Prinsenbeek.

Nieuws redacteur microfoon

Beeldbank

Sommige onderwerpen komen vaker terug. De NS bijvoorbeeld. Dan is een foto van het station aardig, maar waarom geen rijdende trein of een spoorwegovergang? Alleen hebben we dat soort plaatjes niet kant-en-klaar op de redactie liggen.
Nieuws wil je zo snel mogelijk brengen, maar een bericht zonder plaatje wordt amper gelezen. Het zou ons enorm helpen als we op dat moment in onze beeldbank kunnen zoeken naar een passend plaatje.
We zijn daarom op zoek naar mensen die foto’s willen aanleveren voor de beeldbank. Wat je er voor terugkrijgt? Naamsvermelding en eeuwige roem op het moment dat we je foto gebruiken!
Voor de beeldbank is 2MB per foto de maximale grootte (dat kan de redactie eventueel voor je aanpassen). Je mag zoveel foto’s insturen als je wilt. Gebruik daarvoor ons e-mailadres [email protected]. Als het gaat om meerdere foto’s, gebruik wetransfer.com voor het verzenden van je bestanden (geen account nodig).

Neem contact op

  • Dit veld is voor validatie doeleinden en moet ongewijzigd blijven.