De kenner beschouwt: open dag NAC

Foto: Edwin van den Heijkant

De sportzomer is in volle gang met de Olympische spelen aanstaande. Na het EK en de Tour staat het hoofd bepaald niet naar betaald voetbal in de Jupiler League. Toch is het bijna zover. De plaatselijke trots NAC presenteert zich in vol ornaat tijdens de jaarlijkse open dag in het Rat Verlegh stadion.

Zoals elk jaar is de sfeer uitermate relaxed en gezellig. Opvallend is de rust op deze zaterdag. Het lijkt erop dat het veel minder druk is dan andere jaren. Moeilijk te zeggen waarom. Is het de start van de zomervakantie, komt het door het warme weer? Of neemt de populariteit van NAC echt af nu er opnieuw nietszeggende potjes tegen FC Oss en Achilles op de rol staan? De technische staf stuurt een compleet nieuwe selectie de wei in komend seizoen. Verwachtingen zijn er altijd in Breda maar wat kunnen we dit seizoen verwachten?

Een verzameling jonge Belgen, onbekende jonge profs uit Manchester, talenten uit de NAC-opleiding aangevuld met een paar gelouterde profs moeten het gaan doen. Of het genoeg is voor de broodnodige promotie is de grote hamvraag. Uit het oefenpotje tegen Halsteren mag de conclusie worden getrokken dat er nog wat moet gebeuren de komende weken. De klik met het publiek ontbreekt vooralsnog. Dat is ook niet gek na jarenlang afbraakvoetbal en misplaatste verwachtingen.

Hoop is het enige wat rest. Hoop op een leuk voetballend ploegje dat voor elkaar door het vuur gaat. Als dat lukt komt de rest vanzelf. Op 5 augustus a.s. staat de eerste thuiswedstrijd tegen FC Jong Utrecht op het programma. Ik weet niet wat het is maar wat heb ik weer zin in een nieuw voetbalseizoen van NAC!

Dossier: NAC Breda
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen