Tweede filmnacht in het Chassé

De filmliefhebbers kunnen een nacht lang weer genieten van diverse (voor)premières zoals Vincent, Magnus en Waterboys.

Na het succes van de Filmnacht tijdens het 20-jarig bestaan van het Chassé Theater vorig jaar, komt er een nieuwe editie voor alle filmliefhebbers met uithoudingsvermogen! DJ SenS zorgt voor een goede sfeer met muziek voor jong en oud, van Mozart tot Madonna. De Filmnacht is te beleven van zaterdag 5 op zondag 6 november, vanaf 23.00 uur in het Chassé Theater te Breda.

bestelinfo

Kaarten zijn voor € 17,50 te reserveren bij Chassé Cinema via www.chasse.nl/cinema of bij het bespreekbureau van het Chassé Theater op (076) 530 31 31.

PROGRAMMA FILMNACHT

CINEMA ZAAL 1

Juste la fin du monde | voorpremière
23.00 uur – 00.40 uur

Louis is een succesvolle schrijver. Na een lange afwezigheid keert hij terug naar huis om zijn familie te vertellen dat hij terminaal ziek is. Aan de lunchtafel zitten zijn zus Suzanne, zijn broer Antoine, zijn schoonzus Catherine en zijn moeder. Wat bedoeld was als een laatste samenzijn, wordt een middag vol vurige dialogen en intens voelbare spanning.
regie: Xavier Dolan / Frankrijk, Canada 2016, 97 min. / Frans gesproken / Nederlands ondertiteld

Vincent | voorpremière

01.00 uur – 02.58 uur

De 17-jarige Vincent is een geboren wereldverbeteraar die de groene revolutie predikt. Hij jaagt zijn familie de gordijnen in doordat hij koste wat het kost hun ecologische voetafdruk wil verkleinen. Als zijn impulsieve tante Nikki hem mee naar Frankrijk neemt om hem het leven van de zonnige kant te laten zien, is Vincent vastbesloten om in Parijs een drastische protestactie te ondernemen.
regie: Christophe Van Rompaey / België, Frankrijk 2016, 118 min. / Nederlands (Vlaams) en Frans gesproken / Nederlands (Vlaams) ondertiteld

High-Rise | Bredase première

03.15 uur – 05.15 uur

Na zijn echtscheiding verhuist dr. Robert Laing naar een moderne wolkenkrabber. De bovenste etages zijn voor de hogere klassen, de onderste voor de minder bedeelden. Laings appartement bevindt zich in het midden. Als de spanningen in het gebouw steeds verder oplopen moet hij kiezen bij welk kamp hij zich aansluit.

regie: Ben Wheatley / Verenigd Koninkrijk 2015, 112 min. / Engels gesproken / Nederlands ondertiteld

CINEMA ZAAL 2

Magnus | voorpremière

23.15 uur – 00.40 uur

Magnus Carlsen is algemeen bekend als de ‘Mozart van het schaken’. Hij heeft niet alleen een aangeboren talent en opmerkelijk geheugen, maar combineert deze eigenschappen met een ongeëvenaarde creativiteit en intuïtie. Spelen op herinnering en berekening kunnen een schaker ver brengen, maar Magnus bewijst dat er zaken meespelen die onmogelijk te meten of te berekenen zijn.
regie: Benjamin Ree / Noorwegen 2016, 80 min. / Noors en Engels gesproken / Nederlands ondertiteld

Chasse Theater Cinema Breda in de avond
Miles Ahead | première

01.00 uur – 02.40 uur

Miles Ahead, geïnspireerd op het leven en muziek van een van de grootste muzikale genieën van de 20e eeuw, is een onbevangen portret van jazzlegende Miles Davis. Het verhaal speelt zich af in New York in 1979 wanneer Davis, na een vijfjarige rustperiode, zijn carrière nieuw leven wil inblazen. Hij werkt hiervoor samen met een reporter van het Amerikaanse muziektijdschrift Rolling Stone. Samen beginnen ze aan een wild en soms hartverscheurend avontuur om een gestolen tape terug te krijgen van zijn laatst gemaakte composities.
regie: Don Cheadle / USA 2015, 100 min. / Engels gesproken / Nederlands ondertiteld

The Wailing | Bredase première

03.15 uur – 05.55 uur

The Wailing begint met de mysterieuze moord op leden van een familie in het rustige, grimmige en regenachtige dorpje Gokseong, Zuid-Korea. Dit is slechts het begin van een serie moorden die het vredige dorpje in het verderf storten. Al snel beginnen de geruchten zich te verspreiden: het wordt veroorzaakt door de nieuwkomer in het dorp – een vreemde Japanse man die altijd aan het vissen is. Wantrouwen en paranoia zijn nog de enige drijfveren van de dorpelingen in een film die uitblinkt in onvoorspelbaarheid.


regie: Na Hong-jin / Korea 2016, 156 min. / Koreaans gesproken / Nederlands ondertiteld

CINEMA ZAAL 3

I, Daniel Blake | voorpremière

23.00 uur – 00.40 uur

De 59-jarige Daniel Blake verdient als timmerman zijn brood. Tot hij een hartaanval krijgt en voor het eerst van zijn leven een beroep op de staat moet doen. Hij probeert zich een weg te banen door het onpersoonlijke en bureaucratische uitkeringssysteem. Daarbij ontmoet hij de alleenstaande moeder Katie en haar twee kinderen. Ze steunen elkaar en vinden samen hun waardigheid terug…
regie: Ken Loach / Verenigd Koninkrijk 2016, 97 min. / Engels gesproken / Nederlands ondertiteld

Waterboys | voorpremière

01.00 uur – 02.40 uur

Waterboys vertelt het intens grappige en ontroerende verhaal van misdaadromanschrijver Victor en zijn cello spelende zoon Zack. Op dezelfde dag door hun vrouwen het huis uitgezet, moeten de mannen zichzelf en hun relatie opnieuw zien uit te vinden tijdens een turbulente reis naar Schotland ter promotie van Victors nieuwste boek. Een film over een vader die maar niet volwassen wil worden en zijn zoon die het leven wat minder serieus zou moeten nemen.
regie: Robert Jan Westdijk / Nederland 2016, 93 min. / Nederlands gesproken

Toni Erdmann | voorpremière

03.15 uur – 05.55 uur

Ines is een zakenvrouw van een groot Duits bedrijf, gevestigd in Boekarest. Als haar vader onverwachts voor de deur staat, verbergt ze haar ergernis niet. In Ines’ perfect geordende leven heerst niet de minste wanorde, maar als haar vader vraagt of ze gelukkig is, blijft ze het antwoord schuldig en wordt dat het begin van een grote omwenteling. Deze hinderlijke vader waar ze zich voor schaamt, zal er alles aan doen om haar leven opnieuw zin te geven door een personage te verzinnen: de grappige Toni Erdmann.
regie: Maren Ade / Duitsland 2016, 162 min. / Duits en Engels gesproken / Nederlands ondertiteld

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen