Bijzondere verzameling kunst in de Vlaamse schuur

Foto: De Nispenhoeve

Een kunstexposititie in Prinsenbeek op 11,13 en 16 september in de Vlaamse Schuur aan de Beeksestraat in Prinsenbeek.

Rijksmonument “De Nispenhoeve” in het dorp Prinsenbeek is in 2016 verrijkt met de restauratie van haar imposante Vlaamse schuur uit de jaren omstreeks 1700. De van oudsher agrarische schuur heeft een nieuwe bestemming gekregen. Er is een kunstgallerie in combinatie met een kookstudio onder de naam “Culinart”gevestigd.

Op zondag 11, dinsdag 13 en vrijdag 16 september is een bijzondere verzameling kunst in de Vlaamse schuur te beleven. 5 Professionele kunstenaars komend uit alle delen van Brabant van Den Bosch en Tilburg tot Rucphen, Breda en Prinsenbeek, presenteren hun kunsten.

Bertos, studeerde aan de fotovakschool in Den Haag en aan Sint-Joost in Breda. Ik noem hem een ambachtelijk designer. Hij bewerkt digitale kunst en versiert zijn werken met bijzondere lijsten.

Riet van der Hoeven, geboren in Eindhoven en wonend onder de Sint Jan. Zij is autodidacte en maakt kleurrijke, figuratieve, expressieve werken. “Iets aanleren wat je niet in je hebt is tijdverspilling.

Peter Van Goethem, een geboren Vlaming, studeerde aan de kunstacademie in Turnhout. Hij presenteert op de tentoonstelling keramieke vazen en schalen, stenen beelden, een stripverhaal en een folie (?!). “soms begin ik gewoon te spelen met materiaal, … de kunst ontstaat als het ware vanzelf, vaak met wat humor of satire”.

Desiree Bruglemans, zij is tekenlerares en creeert vooral abstracte landschapsschilderijen. Ze studeerde aan de Academie Beeldende Vorming in Tilburg. “ik heb fascinatie voor de wereld die mij omgeeft, waarin ik wil zijn.

Deen van de Broek, ontdekte en stimuleerde zijn talent samen met een witte pater uit Hoeven. Hij schildert en maakt beelden. Op de tentoonstelling hangen realistische stillevens met een toefje historie uit Antwerpen.

De Nispenhoeve Prinsenbeek

Er zijn tevens beelden van de Vlaming John Bulteel en Heusdenaar Clemens Briels te bewonderen. Voor elke gast is er kunst die zijn of haar hart raakt.

Er zijn kunstenaars aanwezig op de tentoonstellingsdagen. Gastvrouw en -heer Wilma en John Heller zullen de kunstenaars interviewen over hun traject, hun ambities, ontwikkelingen en hun passies. Voor u als liefhebber is het een uitgelezen kans om de kunstenaars persoonlijk te ontmoeten.

  • Meer informatie op de website van CulinArt

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen