Periodetitel gaat in rook op. NAC geeft wedstrijd knullig uit handen tegen tien Volendammers.

Foto: VoetbalinBreda

Een typerende NAC gebeurtenis vandaag. 650 supporters naar Volendam, Bredase cafe’s die uitpuilen en veel tamtam op de tribunes. NAC kon namelijk de eerste periodetitel binnen slepen, en dat geeft heel Breda schwung. Helaas trok NAC aan het kortste eind en dat is de laatste jaren het typerende slotakkoord van weer een gemiste prijs.

Na een slordige, maar vermakelijke, eerste helft van beide kanten, stond er 0-1 op het scorebord. Dessers was attent en schoof een gemiste bal in de verdediging slim achter doelman Verhulst van Volendam (24′). Nadat voormalig NAC speler Kees Kwakman de 1-1- verdiend had binnen gekopt, kreeg diezelfde doelman Verhulst rood voor het neerhalen van Korte. NAC leek op rozen te zitten maar wist het veldoverwicht op geen enkele wijze om te zetten in kansen. Volendam liet het balbezit slim aan NAC, en was in de counter enkele malen gevaarlijk. NAC keeper Brondeel legde wederom een goede partij op de mat, maar kon de penalty van Kippersluis vlak voor tijd niet keren (hands Rommens). NAC trainer Dijkhuizen, die verbannen was naar de tribune vanwege commentaar op de leiding, zag zijn ploeg vooral verdedigend hopeloos onderuit gaan in de slotfase. NAC zakte steeds verder in het moeras en verloor met 2-1. Na de beker heeft VVV opnieuw de Parel afgetroefd voor de play offs. De eerste periodetitel staat nu op naam van VVV Venlo dat doeltreffend won van Achilles.

Ook nu wist NAC geen periodetitel binnen te slepen. Teleurstellend, maar NAC supporters kunnen feesten en treuren met elkaar. Op naar de volgende kans.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen