Nieuw aanbod voor mantelzorgers in 2017

Foto: StiB

Mantelzorgers zetten zich vaak 100% in voor hun naasten. Maar alleen als mantelzorgers ook goed voor zichzelf zorgen, houden ze de zorg lang vol. Ook in 2017 ondersteunt Steunpunt informele zorg Breda (StiB) mantelzorgers daarom zo goed mogelijk. Met themabijeenkomsten, ondersteuningsgroepen, familiegesprekken en de Geheugenwinkel.

Voor vragen over werk & zorg, wet- en regelgeving of andere vragen over zorg is er elke maand een inloopspreekuur. Het complete aanbod voor mantelzorgers in Breda is te vinden op: stib-breda agenda2017. Aanmelden kan via: [email protected] of 076- 750 32 00.

Nieuw dit jaar zijn de themabijeenkomsten voor mantelzorgers. Zoals de themabijeenkomst ‘grenzen stellen’ op vrijdag 27 januari. Hoe doen mantelzorgers dat in alle drukte: goed zorgen voor zichzelf? Mantelzorgers leren het tijdens deze bijeenkomst vol advies en praktische tips. De bijeenkomst vindt plaats van 10:00 – 12:00 uur op Heerbaan 100, Breda. Deelname is gratis, vooraf aanmelden wordt op prijs gesteld. Dat kan via 076 – 750 32 00.

Op donderdag 2 februari start de ondersteuningsgroep niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Zorgen voor een partner, kind of ander familielid met NAH vraagt veel energie en inlevingsvermogen. In deze ondersteuningsgroep staat de mantelzorger centraal. Er is veel ruimte om ervaringen uit te wisselen en we gaan in op thema’s die vanuit de groep naar voren komen. In totaal zijn er drie bijeenkomsten van 14.00 – 16.00 uur op Heerbaan 100, Breda. De kosten bedragen 25 euro. Aanmelden kan via 076 – 750 32 00.

Ook in de rest van het jaar zijn er interessante bijeenkomsten voor mantelzorgers. Het complete aanbod voor mantelzorgers in Breda is te vinden op de  agenda van StiB.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen