NAC blijft kwakkelen na gezapig optreden tegen Helmond Sport

Foto: VoetbalInBreda

Na het pijnlijke verlies tegen Cambuur had NAC vandaag de kans om thuis voor 10,450 bezoekers het tij weer enigszins te keren. De elfde positie is te laag voor de club met de hoogste begroting en daar moest snel verandering in komen. “Zoveel mogelijk wedstrijden winnen” was de remedie van Marinus Dijkhuizen. Niet alleen een must, maar ook een bittere noodzaak om niet weg te zakken in het drijfzand van de middenmoot. NAC was vanavond niet bij machte om de broodnodige power te tonen voor een overtuigende driepunter.

Foutenfestival met enkele kansen

Barker en Dessers konden de overvolle ziekenboeg vaarwel zetten en stonden vanavond in de basis. Ook Grad Damen mocht vanaf het eerste fluitsignaal opdraven op het middenveld ten koste van Haemhouts die al enkele weken op de bank zit. De eerste helft was slapjes van beide kanten. Vooral NAC had veel balverlies en het middenveld Rommens, Stans, Damen had te weinig creativiteit in de benen om voor verrassingen te kunnen zorgen. Toch lukte het beide ploegen om enkele kansen te creeren, en vervolgens ook om zeep te brengen. Dessers had de grootste kans maar zag zijn inzet voorlangs gaan en voor Helmond Sport waren Justiana en ten Den gevaarlijk.

“Ideale schoonzonen”

NAC speelde ook in de tweede helft in een veel te laag tempo met erg weinig venijn. Volgens Marinus Dijkhuizen telt zijn ploeg te veel ideale schoonzonen en dat was goed zichtbaar. Los van een schot van Korte en twee mogelijkheden voor Dessers, wist NAC het strafschopgebied van Helmond nauwelijks te vinden. De counters van Helmond Sport leverde nog enkele hachelijke momenten op voor het doel van Brondeel. Bijna was Helmond Sport nog met de drie punten aan de haal gegaan bij twee kansen van Zeldenrust (79′ en 80′) en Thomassen aan het einde van de wedstrijd. Het bleef verdiend 0-0.

Magere middenmotor met kwaliteitsprobleem

Veel balverlies, foutieve passing en te weinig creativiteit brengen steeds meer aan het licht dat NAC in de breedte een kwaliteitsprobleem heeft. Brondeel, Korte en Dessers zijn de uitschieters waar de ploeg vaak op leunt, maar verder zijn er weinig lichtpunten die de middelmaat kunnen ontstijgen. Hopelijk kan NAC zich herpakken en komt er eindelijk eenheid en groei in het elftal. Minder toeval en meer idee. Noodzakelijke ingredienten om weer een rol van betekenis te kunnen gaan spelen.

Dossier: NAC Breda
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen