Verdiende ommekeer NAC tegen Almere na rampmaand november

Na de sportieve malaise van november mocht NAC vanavond voor krap 13.500 toeschouwers inzetten op revanche tegen Almere City. Van het inspiratieloze en onsamenhangende spel van de afgelopen weken was in de eerste helft niets meer over. De tweede helft was meer in evenwicht waardoor de wedstrijd af leek te stevenen op een remise. De eerst stap uit het sportieve dal van de afgelopen maand werd op het einde van de wedstrijd toch nog ingezet.

NAC begint sterk met aantal goede kansen

Hoogvlieger Almere City was geen gemakkelijk affiche voor de ploeg van de geplaagde Marinus Dijkhuizen. Hij werd zelfs voor niets aangeboden op Marktplaats. Deze smakeloze grap weerhield hem niet om Haemhouts als vooruitgeschoven middenvelder op te stellen. Dit bleek een beslissende zet te zijn. Haemhouts vulde de positie beter in dan Stans. Hij vond de juiste balans op het middenveld, had enkele goede passes en was gevaarlijk met schoten op het doel van Kramer. Knap om zo je plek terug te veroveren na een aantal weken op de bank. Het elftal als geheel verdient een compliment voor de metamorfose en de daadkracht naar voren. Kansen voor Dessers, Barker, Verschueren, Korte (prima wedstrijd weer) en, Haemhouts waren niet voldoende om NAC met een verdiende voorsprong te laten rusten. Ditmaal bleven de fluitconcerten dan ook uit. Het publiek maakte zich op voor de tweede helft waarin het wel eens goed zou kunnen komen.

Tweede helft begint meteen goed, maar dan

Nadat Dessers over de knie ging mocht Barker aanleggen voor de penalty. Met zijn onhoudbare pingel zette hij de Parel vroeg in de tweede helft op de dik verdiende 1-0.10 minuten later liet Verschueren zich kinderlijk eenvoudig het kaas van het bood eten waardoor Mac-Donald simpel wegdraaide en de 1-1 kon scoren (57′). NAC kon weer van meet af aan proberen de winst binnen te halen, maar had een forse tik overgehouden aan de 1-1.. Het veldoverwicht was voorbij, Cyriel Dessers liep vooral tegen zichzelf te voetballen en de kansen werden verdeeld over beide ploegen. Ook Haemhouts lukte het niet meer om het heilige vuur te laten ontbranden. Hij miste een grote kans (69′) nadat Ten Voorde voor Almere net over had geschoten (62′). De bij vlagen briljante Brandon Barker had eveneens pech toen zijn fabelachtige hakbal op de lat belandde (78′). NAC kreeg op het einde van de wedstrijd weer wat moed en uitgerekend uitblinker Haemhouts schoot de 2-1 in de touwen (84′). Hij kreeg een dik verdiende publiekswissel voor zijn beslissende aandeel in de wedstrijd en zag invaller Agyepong uiteindelijk ook nog de 3-1 maken.

NAC kreeg gelukkig voor de fans de verdiende beloning. Ondanks het goede spel werd vanavond ook weer duidelijk dat het team weinig scorend vermogen heeft. De wedstrijd had eigenlijk in de eerste helft al lang en breed beslist moeten zijn. Maar een kniesoor die daar op let. NAC stijgt van de elfde naar de achtste plek en kan zich opmaken voor een volgende driepunter. Waar of niet!

Dossier: NAC Breda