NAC pakt kans op revanche tegen Emmen

2-0 Verschueren
2-0 Verschueren
Foto: VoetbalinBreda

Na de vernedering in Eindhoven en karrenvrachten vol  kritiek, kwam vanavond FC Emmen op bezoek in Breda. 12.000 toeschouwers waren gevoed met stille hoop op de wedstrijd afgekomen. Hoop op een wedstrijd die NAC-waardig is en natuurlijk drie punten oplevert.

De spandoeken waren uit protest afgeplakt en de sfeer was cynisch en gelaten. NAC revancheerde zich gelukkig en zorgde voor wat lucht in crisistijd.

Tam begin met enkele leuke momenten

Smith Brown werd vanwege zijn matige optredens de laatste weken het slachtoffer en mocht samen met de andere back, Sporkslede, op de bank beginnen. Demon stond linksback en van Diermen mocht weer eens in de basis beginnen waardoor Verschueren opschoof naar de rechtsback positie. Na enkele speldenprikken over en weer brak Korte op rechts door en bood Dessers vervolgens een niet te missen kopkans voor de 1-0. De wedstrijd kwam in de eerste helft niet echt op gang. Het NAC middenveld had weinig power in de duels en grossierde in foute passes. Brandon Barker was de man die met zijn rushes en behendige passeer acties NAC regelmatig in een versnelling hoger kreeg richting het doel van Emmen. Jammer dat de zo getalenteerde Engelsman zijn acties vaak te ver doordrijft, waardoor het rendement wat lager is. Maar Barker is wel een speler die het verschil kan maken. Ook in de tweede helft was hij regelmatig gevaarlijk. Zeker nadat Verschueren uit een corner de 2-0 binnen had gekopt en NAC met meer zelfvertrouwen naar voren durfde te spelen.Het werd beter en het cynisme op de tribunes verstomde na enkele mooie aanvallen. De wederom goed spelende Dessers had enkele malen geen geluk bij de afronding maar stond aan de basis van de fraaie 3-0 door Haemhouts. Loen maakte voor Emmen nog de 3-1. Bij dit enige wapenfeit bleef het voor de Drentenaren.

De kerst in op de achtste plek

NAC behoort tot de middenmoot en is een van de clubs die van iedereen kan winnen of verliezen. Enkele partijen winst en NAC staat weer bij de top drie. De tweede helft van het seizoen zal uitwijzen of de ploeg kan toegroeien naar een serieuze promotiekandidaat. Vanavond waren er drie punten tegen een matig Emmen. Het blijft voor NAC trainer Dijkhuizen echter nog steeds zoeken naar de juiste samenstelling van het middenveld en ook de verdediging werd weer volledig omgegooid. De samenwerking met Manchester City rammelt en de supporters volgen gedwee het geploeter. Soms worden ze verwend met een mooie aanval. Voorlopig is het spel van NAC te mager en te gezichtsloos om echt potten te kunnen breken op de tribunes en op de ranglijst. NAC-onwaardig. Het kan alleen maar beter worden in 2017…..

Dossier: NAC Breda
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen