NAC in de lift na degelijke driepunter

Stijn Vreven had na zijn inaugeratie bij de Parel een tweede laagvlieger op het programma. Tegen een erg pover Achilles wist zijn ploeg ook nu weer drie punten binnen te slepen. Het meest in het oog springende vanavond was het optreden van debutant N’Toko.

Veel balbezit, te weinig daadkracht

NAC begon gretig aan de wedstrijd. De actieve Ageypong kwam op links enkele malen gevaarlijk door en Dessers had in de vijfde minuut al een grote kans op de eerste treffer. NAC had het betere van het spel, maar kon de wedstrijd slechts bij vlagen dicteren. De handige Garcia en Korte liepen zich vaak stuk op de graniete verdediging van Achilles. In de 22 e minuut kreeg NAC twee grote kansen voor Korte en Dessers achter elkaar. Cyriel Dessers maakte zijn missers goed met een prachtig schot ineens dat onhoudbaar in het doel plofte (38′). Daarna kregen de Bredanaars nog enkele kansjes maar echt overtuigend was het niet.

Gesterkt door de 1-0 probeerde NAC in de tweede helft het doel van Achilles weer op te zoeken. Ook nu miste NAC de scherpte voorr de goal. Clubtopscorer mocht na zijn derde grote misser zelfs plaats maken voor El Allouchi. Ook Rommens mocht nog op komen draven en zorgde met een bekeken schuiver voor de bevrijdende 2-0 in de laatste minuut.

N’Toko: broodnodige leider met charisma in de verdediging

Hoogtepunt van de avond was de profilering van debutant N’Toko. Met zijn uitstraling, overzicht en mentaal overwicht heerste hij over de verdediging van NAC. Hij zette zijn medespelers op hun plaats alsof hij al jaren bij NAC speelde. N’Toko zou zich wel eens tot de leider kunnen ontpoppen die NAC  zo nodig heeft.

Laagvlieger Achilles was vanavond geen echte graadmeter. NAC keeper Brondeel heeft zeggen en schrijven drie ballen te verwerken gekregen, los van de terugspeelballen van zijn eigen verdedigers. Komende Vrijdag is MVV een tegenstander die meer gewicht in de schaal legt. Met een goed resultaat in Maastricht zal NAC zich weer echt op de kaart kunnen zetten.

Dossier: NAC Breda