Op de valreep gerechtigheid voor NAC in Maastricht

MVV-NAC was voor Vreven zijn eerste serieuze krachtmeting na de winstpartijen op laagvliegers Jong Utrecht en Achilles. In Maastricht ontpopte zich een gelijk opgaande topper die een terecht gelijkspel voor de Parel opleverde. Op de valreep, bij het scheiden van de markt.

Grote kansen aan beide kanten

Nadat alle katten uit de boom waren gekeken trok MVV de wedstrijd wat meer naar zich toe. Dit resulteerde prompt in enkele grote kansen voor Nyse en Pedro (24′). NAC werd hierdoor voldoende bij de tijd gezet en Korte (goede wedstrijd!) kwam net te kort bij een voorzet (26′). Vervolgens was het weer Pedro voor MVV die de uitstekende NAC goalie Brondeel op zijn weg vond. Dessers trapte in de 44e minuut nog over de bal.

Na de rust probeerde NAC met Ageypong meer te forceren. Korte schoot op de paal (60′) en NAC kreeg wat meer inspiratie om het heft over te nemen van MVV. Toch was het N’Koyl die te veel ruimte kreeg en de 1-0 voor MVV binnenschoof (76′). MVV leek af te stevenen op een driepunter maar het eigen doelpunt van Labylle (90′) zorgde voor de terechte 1-1.

Vuurvreters

Stijn Vreven was als voetballer al een echte vuurvreter en dat eist hij ook van zijn elftal. Ageypong, maar ook Cyriel Dessers, moesten het afgelopen weken ontgelden. Vooral van Dessers, koning van de doelpunten, assists en gemiste kansen, verwacht Vreven meer passie en drive. En daarmee slaat Stijn Vreven de spijker op zijn kop. Een vuurvretersmentaliteit is het begin van succes in de Jupiler League.

Dossier: NAC Breda