Afvalracer Martine stelt zichzelf voor

Foto: Martine Arends

Hi, ik ben Martine en ik neem je de komende 180 dagen mee tijdens mijn Afvalrace! Ik ga de keiharde strijd aan met mezelf, met als doel een betere versie worden van mezelf, 25 kilo lichter. Deze blog is voor iedereen die mijn Afvalrace wil volgen en me (hopelijk) ook wilt steunen.

Laat ik je eerst iets vertellen over mezelf. Ik ben geboren en getogen boven de rivieren, maar woon inmiddels al ruim 8 jaar in Breda. Ik heb een prachtige dochter van 5 jaar, Lily, uit een vorige relatie. Samen met mijn vriend Ferdy heb ik 3 maanden geleden een zoon gekregen, Lars. Ik heb een leuke baan als HR Consultant. Dit betekent dat ik veel in de randstad te vinden ben voor mijn werk, wat het leven in combinatie met een gezin lekker hectisch maakt. Je kent het wel, druk druk druk en geen tijd voor jezelf, toch?!

Honderd kilo afgevallen, maar nog altijd te zwaar.

Waarom doe ik mee? Nou, ik ben eigenlijk al mijn hele leven te zwaar. Het begon toen ik 11 jaar was. Mijn vader overleed en volgens mij ben ik toen begonnen met het weg eten van mijn emoties. Zo rond die tijd ging ik ook voor het eerst op dieet. Nu ik dit schrijf realiseer ik me dat ik dus al 27 jaar bezig ben met lijnen. Zonder blijvend resultaat. Ik heb alle diëten die er zijn wel gedaan: mini kuur, weight watchers, brooddieet, shakes en zelfs het bizarre hcg dieet en nog meer. Ik viel altijd wel af, maar bereikte nooit mijn streefgewicht. Voor mijn gevoel ben ik al die jaren wel honderd kilo afgevallen maar tussendoor werd ik alleen maar zwaarder en zwaarder. Ruim 9 jaar geleden ben ik gestopt met roken en begon ik gelijk ook maar met een nieuw streng dieet…en deze keer lukt het me wel mijn streefgewicht te behalen, ik viel ruim 35 kilo af. Ik voelde me super! Ik kon de kleren aan die ik wilde en ik voelde me fit. Ik liep 3 keer per week hard en mag trots zeggen dat ik de Singelloop van 15 km toen binnen 1,5 uur heb gelopen. De kilo’s bleven er gelukkig ook af….tot ik zwanger werd.
Langzaam ging de weegschaal omhoog en zocht ik tijdens een moeilijke periode daarna weer mijn rust en troost bij mijn geliefde M&M’s. Conclusie, die kilo’s zaten er allemaal weer aan toen Lily 1 jaar werd en mijn conditie was weg. Sindsdien heb ik moeite met afvallen. Vorig jaar was ik het echt helemaal zat, ik startte met de Afvalrace maar na mijn eerste training bij Enforce kwam ik erachter dat ik zwanger was. Afvallen is tijdens je zwangerschap natuurlijk geen goed idee. Inmiddels hebben we een prachtige zoon maar ook tijdens deze zwangerschap ben ik weer aangekomen.

Nu wordt alles anders!

Maar nu wordt alles anders, want ik heb op goed geluk mezelf dit jaar wéér aangemeld voor de Afvalrace en deze keer was ik de gelukkige, dé geselecteerde kandidaat voor Breda! Ik kon mijn geluk niet op en tegelijkertijd super spannend! Want laat ik eerlijk zijn, deze blogs en vlogs zijn ook een enorm grote stok achter de deur. De komende 180 dagen ga ik 25 kilo afvallen. Deze keer op de enige juiste manier; geen dieet maar gezond eten en lekker sporten. En, nog belangrijker, met een andere mindset. Een mindset die ervoor zorgt dat die 25 kilo eraf gaat en eraf blijft! De eerste weken zitten er inmiddels op, ik sport 3 keer per week en ik voel momenteel elk spiertje in mijn lijf…pijnlijk maar ook heerlijk! De sportsessies zijn pittig maar het geeft zeker voldoening. Het eten is even wennen en ik ben daarin nog erg zoekende. Maar de 1e kilo is er inmiddels af, nog 24 te gaan!

Vind je het leuk om mijn Afvalrace met al mijn up’s en down’s te volgen, check dan mijn vlog, blog en Instagram (1981Martine).
Groetjes Martine

Martine wordt begeleid door ENFORCE en dit wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal sportieve partners. De Afvalrace is te volgen via Facebook en website.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen