Martine: “Er moest echt wat veranderen in mijn levensstijl.”

Foto: Martine Arends

We zijn inmiddels ruim 5 weken onderweg. Sinds de start hiervan ziet mijn leven er heel anders uit dan voorheen. Logisch, want dat was ook de bedoeling van mijn Afvalrace. Er moest ook echt wat veranderen in mijn levensstijl. In deze blog vertel ik je meer over de veranderingen die ik en mijn gezin merken.

Ik ben op 7 oktober begonnen met 3 keer per week sporten, na 3 weken had ik een opleving en heb ik 5 keer gesport en na die week hou ik het lekker op 4 keer per week sporten. Ik sport nu 3 keer per week bij Enforce waarvan 1 PT sessie met mijn trainer Michael en daarnaast boks ik in het weekend ook nog een keer.

Voorheen moest ik mezelf naar de sportschool slepen

De grootste verandering die ik zelf merk is dat het sporten geen keuze meer is, maar een gegeven. Dat was het eigenlijk al sinds de start van de Afvalrace, sporten hoort gewoon bij een gezonde levensstijl. Vroeger sportte ik of intensief of niet, net zoals met eten was het alles of niets. Maar ik heb het nooit echt leuk gevonden, ik deed het puur voor het afvallen.

Naast dat het sporten nu een gegeven is voor me, merk ik dat ik het ook best wel leuk vind. Soms ga ik echt helemaal kapot, maar het geeft me wel voldoening als ik het gedaan heb. En langzaamaan merk ik dat ik ook wel durf te gaan dromen over doelen op sport gebied. Want ik wil ook met gemak bepaalde oefeningen kunnen doen zonder dat ik rood aanloop of het gewoon simpelweg niet kan.

Sterker, mentaal en fysiek

Ik vroeg mijn dochter en mijn vriend wat er volgens hen voor mij is veranderd de afgelopen weken. Mijn dochter Lily zei dat ik haar nu met gemak kon optillen. Nou is de kleine dame ruim 20 kilo dus dat weegt op een gegeven moment wel door 🙂 Een paar dagen geleden heb ik haar inderdaad een paar keer de lucht in gegooid en blijkbaar heeft dat indruk gemaakt bij haar. (Dat ik dit soort dingen lang niet heb kunnen doen in verband met z’n zwangerschap speelt natuurlijk ook een rol, maar hé, ik neem het compliment gewoon aan!). Sterker dus!

Mijn vriend zei het ook, hij vindt me mentaal en fysiek sterker. Ik zeur niet (meer) over het sporten, maar doe het gewoon en ik zet door. Het boksen vind ik erg leuk om te doen, ook als dat in de training bij Enforce zit. Dus thuis wordt er voor de gein ook wat af gebokst. Blijkbaar heeft dat bij hem ook indruk gemaakt en merkt hij progressie 🙂

Door de Afvalrace kom ik ook meer buiten, ik wandel veel met mijn gezin in het weekend en bij Enforce trainen we vaak ook lekker buiten. Naast de verandering hoe ik tegen het sporten aankijk merk ik ook dat ik wat meer rust heb gevonden in het feit dat ik niet in 1 week 25 kilo kan afvallen, maar dat dit (veel) tijd gaat kosten. Ik probeer het te zien als een reis en deze is vaak belangrijker dan de bestemming. Vanavond zei nog iemand tegen me; “niets moois komt makkelijk”. En zo is het ook. Ik werk er keihard voor en ik weet dat ik mijn doel ga behalen. Nee, niet morgen, maar dat is ok.

Training Martine

Martine wordt begeleid door ENFORCE en dit wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal sportieve partners. De Afvalrace is te volgen via Facebook en website.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen