Dit is niet voor even, maar voor heel je leven [afvalrace blog]

Foto: Martine Arends

Op de dag van de Afvalrace kick-off hoor ik dat ik de geselecteerde kandidaat ben voor Breda, super gaaf natuurlijk, maar ik voelde ook ineens een hele hoop vragen op me af komen. In mijn hoofd popte de ene na de andere vraag omhoog.

“Hoe gaat mijn traject eruit zien?”, “Welk resultaat zou ik hebben na 180 dagen”, “Hoe moet ik dat doen met eten?”, “Kom ik wel mee met de andere Enforce sporters?”, “Kan ik dit wel?”, “Hoe ga ik dit traject verweven in mijn leven, waar haal ik de tijd vandaan?”, “Lukt me dit wel?” en ga zo maar verder. De belangrijkste vraag die blijft hangen is “Hoe dan?” Diegene die antwoord heeft op al mijn vragen is Michael. Michael is mijn personal trainer van Enforce.

Let’s GO!!!!!

Ok, ok, let’s go go go go go!!!! Dat dacht ik toen ik startte met de Afvalrace. Ik was super eager om te horen hoe het Afvalrace traject eruit zou gaan zien voor me. Ik las de blogs en keek de vlogs van vorige deelnemers nog eens en zat mezelf enorm aan te jagen. Ik voelde de druk opbouwen en opbouwen. Want jeetje, sommige mensen zijn zelfs meer dan 30 kilo afgevallen tijdens de Afvalrace. Stiekem wil ik dat ook wel….zou het haalbaar zijn voor mij? Ok, wat moet ik doen?? 7 keer per week sporten, op een low fat, low carb, low everything eetplan….Vertel vertel vertel!!! Dat ging er door mijn hoofd toen ik Michael ontmoette.

Dit is niet voor even, maar voor heel je leven

Terwijl mijn gedachten overuren draaide met bovenstaande vragen kwam ik bij mijn eerste afspraak bij Michael. Michael is een echte sportman, zo eentje die er uit ziet of hij een boomstam 100 meter ver kan gooien. Niet alleen doordat hij lang is, maar ook omdat hij aan triatlons meedoet. En ja, laten we eerlijk zijn, een triatlon doe je alleen als je super super super super fit bent. Want waarom zou anders nadat je kilometers hebt gezwommen en gefietst ook nog eens een hele marathon lopen?

Dus, dat zat wel goed dacht ik, hij wist wel waar hij het over had,…laten we trainen, ik moet nog 30 kilo afvallen. Maar zo zit Michael niet in elkaar. Hij is de rust zelve. Hij vertelt me in alle rust dat het plan wat ik ga volgen zo wordt ingericht zodat ik het niet alleen de komende 180 dagen kan volhouden, maar ook daarna. En nee, ik hoef niet 7 keer per week te trainen, we starten met 3 keer. En nee, ik ga geen dieet volgen maar normaal, gezond en gevarieerd eten.

Ik heb elke week een training met Michael, samen met mijn sportmaatje Jill. Michael legt alles goed uit en zorgt ervoor dat je net dat beetje extra doet. Zodat je met een voldaan gevoel en met een rood tomatenhoofd weer naar huis kan. En na de training klaag ik meestal bij Michael dat het me allemaal niet snel genoeg gaat en weet hij me te vertellen dat het precies goed gaat. En als ik me gefrustreerd voel over het feit dat ik niet snel genoeg afval, weet hij me te verzekeren dat ik het goed doe en het resultaat echt wel volgt. Ik doe heel hard mijn best om hem te geloven en elke week lukt dat een beetje meer.

Inmiddels zijn Michael en ik 8 weken onderweg in dit traject en ik begin het resultaat te zien van zijn aanpak. Mijn riem is een gaatje strakker, de weegschaal geeft eindelijk minder kilo’s aan en ik merk dat ik meer rust heb tussen m’n oren over dit traject. Michael bedankt! Op naar week 9!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen