Martine’s Afvalrace: “Een verdomd goed begin gemaakt!”

Foto: Martine Arends

Wauw, fase 1 van de Afvalrace is voorbij! Wat zijn deze weken voorbij gevlogen zeg. Niet normaal.

In deze blog kijk ik terug naar de afgelopen 2 maanden en deel ik mijn resultaten met je. Zaterdag 28 september, de kick-off van De Afvalrace. Dat was mijn startpunt; hier hoorde ik dat ik mee mocht doen met dit intensieve, life changing traject! En op 7 oktober zijn we officieel van start gegaan.

Ik ga mijn doel niet halen

De grootste winst die ik tot nu toe behaald heb is er ok mee te zijn dat ik mijn doel niet ga halen. Mijn doel was om 25 kilo af te vallen. Gezien de snelheid van mijn dalende kilo’s kan ik zeggen dat ik dat doel niet ga halen. Maar dat is prima. Want ik weet inmiddels dat dat niet betekent dat ik het niet ga halen, ik ga het alleen niet binnen deze 180 dagen halen. Misschien heb ik 200 dagen nodig, of 250…. Maar dat geeft niet, want het stelt me gerust te weten dat ik het ga halen! Het feit dat dit goed voelt geeft me heel veel vertrouwen en rust in m’n hoofd.

Het is toch grijs

Qua lijnen was het voorheen voor mij alles of niets. Aankomen of afvallen. Lekker een chippie op de bank of aan de shakes. Lekker zwart wit dus. Nu ervaar ik al bijna 10 weken dat ik toch kan afvallen terwijl ik gewoon gezond eet. En daar hoort ook bij dat ik soms uit eten ga, of een stukje chocola eet. In balans dus. Het was even wennen, want in het begin durfde ik bijvoorbeeld niet zo goed uit eten, maar inmiddels weet ik dat ik ook dan zorg voor balans. Deze balans zorgt ervoor dat ik lekker en gevarieerd eet en toch afval. En ik weet ook dat dit voor mijn lijf het beste is en niet meer terug zal vallen in het jo-jo effect wat vaak toch het resultaat was van mijn shakes.

Resultaat

Om goed in beeld te krijgen wat mijn resultaten zijn, zal ik het gewoon eens opsommen;

  • Ik kom na een fietstochtje naar Breda CS niet meer met een rood bezweet hoofd aan.
  • Voorheen moest ik uitpuffen tot Rotterdam 🙂
  • Ik heb mijn riem weer om en sinds deze week is hij verschoven van het 1e naar het 2e gaatje
  • Ik sport 4 keer in de week met plezier
  • Ik vind spierpijn hebben een logisch resultaat van mijn inzet
  • Ik kan lekker rennen met mijn dochter
  • Ik voel me energieker
  • Ik kan 1 stukje chocolade eten en de rest laten liggen.
  • Ik kan Sinterklaas vieren zonder pepernoten

Kortom, fase 1 is best goed gegaan. “Get fit” heet deze fase. Ik wil mezelf nog niet fit noemen, maar ik heb wel een verdomd goed begin gemaakt aan de verbeterde versie van mezelf. En daar ben ik super trots op! Ik kijk uit naar fase 2 en ben benieuwd wat die me gaat brengen.

Groetjes Martine

Martine wordt begeleid door ENFORCE en dit wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal sportieve partners. De Afvalrace is te volgen via Facebook en website.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen