De goede voornemens van afvalracer Martine

Foto: Martine Arends

Wauw, het is 2020! Nieuw jaar, nieuwe kansen én dus ook goede voornemens. Wil je weten wat mijn goede voornemens zijn? Lees dan even deze blog en ik vertel je er alles over!

Ik zal het maar gelijk vertellen; ik heb helemaal geen goede voornemens voor het nieuwe jaar. Ergens rond de zomer van 2019 heb ik mezelf een aantal doelen gegeven en daar ben ik sindsdien mee aan de slag gegaan. Een van de belangrijkste uitwerkingen van die doelen zijn dat ik ben gestart met de Afvalrace.

Keuzes maken

Naast mijn start met de Afvalrace heb ik nog meer keuzes gemaakt. Zo ben ik deze week gestart bij mijn nieuwe werkgever en hebben we besloten te gaan verhuizen. We hebben inmiddels een nieuw huis gekocht en ons huis is al verkocht. Ik probeer energie te stoppen in dingen én mensen die me energie geven en dit bewust niet meer te doen bij dingen en mensen die me energie kosten. Het staat er in een paar regels, maar bovenstaande is echt een mega verandering in mijn leven. Dus ja, misschien zijn het toch goede voornemens geweest, alleen dan in de zomer en gelinkt aan mezelf en niet aan de start van een nieuw jaar.

Status

Het begin van het nieuwe jaar is wel een moment om even stil te staan en te reflecteren. Dus laat ik dat ook even doen. Het sporten gaat super goed. Ik train 4 keer per week en ik vind het ook leuk om te doen. Sommige oefeningen zijn echt verschrikkelijk, zoals de burpee maar vooral de push-up is naar. Wél merk ik dat ook deze oefeningen steeds ietsje beter gaan!! Mijn lijf had in het begin van de Afvalrace best wat pijntjes hier en daar van al dat sporten en ik moest best voorzichtig starten na m’n bevalling. Mijn kleine is nu 6 maanden en ik voel dat ik fysiek echt sterker ben. De pijntjes zijn er nog wel, maar wel veel minder. Qua eten gaat het ook goed. Ik hou me goed aan mijn eetplan. Ik heb zeker nog wel moeilijke momenten maar over het algemeen kan ik me daar goed doorheen slaan zonder toe te geven aan de chocolade! Mijn gewicht daalt voor mijn gevoel nog steeds te langzaam maar inmiddels heb ik wel m’n 1 e doelstelling gehaald, ik ben namelijk net zoveel kilo’s afgevallen als dat Lars weegt!

Wat heb ik nog te wensen over? Dat ik iets trotser op mezelf ben want als ik dit zo terug lees doe ik het best goed! Dus daar ga ik vanaf nu ook aan werken! En daarnaast, gewoon zo doorgaan.

Groetjes Martine

Martine wordt begeleid door ENFORCE en dit wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal sportieve partners. De Afvalrace is te volgen via Facebook en website.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen