Afvalracer Martine: “Actief buiten voelt echt goed!”

Foto: Martine Arends

We zijn al een tijdje op weg met De Afvalrace, week 16 is het inmiddels. In deze blog schrijf ik over wat er tot nu toe veranderd is in mijn leven.

Ik heb net zoveel tijd als voorheen, maar het voelt wel anders. Want ik deel mijn tijd nu anders in. Voorheen bracht ik best veel tijd door op de bank en had ik vooral nergens tijd voor. Zo voelde het tenminste. De week doorkomen was soms best lastig, de werkweek vroeg veel van me en als de kids op bed lagen lag ik languit op de bank. Maar, met net zoveel tijd als toen, werk ik nu fulltime, sport ik 5 keer per week en probeer ik veel te wandelen met m’n gezin. Mijn tijd wordt dus anders ingedeeld en ik ben veel minder op de bank te vinden.

Buiten zijn

Door het vele sporten en wandelen ben ik ook veel meer buiten, actief buiten en ik kan zeggen; dat voelt echt goed! Sinds kort ben ik begonnen met hardlopen, want naast het getal op de weegschaal wil ik aan het eind van de Afvalrace ook 5 KM kunnen hardlopen. De trainingen hiervoor zijn begonnen en buiten zijn is echt heel fijn, zelfs nu het koud is. Het geeft me enorm veel voldoening om lekker buiten te sporten!

Snoep, Chips en Chocolade

Mijn grootste verandering zit tussen mijn oren, want ik durf inmiddels wel te stellen dat ik rust heb gevonden in mijn nieuwe voedingspatroon. De cravings zijn weg! Ik kan nu gewoon een filmavondje doorkomen zonder bak chips, maar nog belangrijker, ook zonder een stem in mijn hoofd die me de hele tijd aan het overhalen is om tóch die chips te pakken. En ik kan niet zeggen hoe fijn dat is!!! Natuurlijk heb ik nog steeds wel moeilijke momenten, maar het voelt niet meer zo heftig of zwaar als voorheen. Soms geef ik eraan toe maar meestal niet. De rust die dat brengt is onbetaalbaar.

Doorgaan en nooit stoppen

Jullie hebben waarschijnlijk al eerder gelezen dat de weegschaal niet zo hard gaat als ik wil en ik mijn doel van 25 kilo niet ga halen. Die weegschaal is ook echt een mindfuck hoor. Kijk maar eens mee naar mijn laatste 4 weegmomenten;
Start week 13: – 0.4 kilo
Start week 14: – 0.0 kilo
Start week 15: – 0.0 kilo
Start week 16: – 1.8 kilo
Deze weken heb ik niets anders gedaan, maar die weegschaal heeft echt een eigen willetje. Dit frustreert me soms enorm, maar ik weet dat stoppen geen optie is. De weegschaal volgt wel, uiteindelijk. Ik kan de schommeling van de weegschaal eindelijk een beetje aan en het beïnvloedt met niet meer zo.

Kortom, ik kan zeggen dat ik inmiddels een fittere, gezondere, energiekere en positievere versie ben van mezelf. Maar ik ben er nog niet, daarom ben ik super blij dat we nog even te gaan hebben tot de finaledag begin april!

Groetjes Martine

Martine wordt begeleid door ENFORCE en dit wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal sportieve partners. De Afvalrace is te volgen via Facebook en website.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen