Wat is er voor Carla verandert na een maandje afvalrace? [blog]

Foto: De Afvalrace

Ondertussen al een klein maandje onderweg met de Afvalrace. Een maand met ups, maar ook wat downs. In deze blog ga ik jullie vertellen hoe het de eerste maand is verlopen wat betreft mijn voeding en het sporten…

De grootste verandering..

Dat is toch echt wel het sporten. Van vele jaren niet meer gesport te hebben.. naar nu, in overleg met mijn trainer Remy, twee keer per week sporten. Ik ben het namelijk nog aan het opbouwen.

De eerste paar keer zo’n ontzettende spierpijn gehad, dat ik amper mijzelf nog voort kon bewegen en zelfs door mijn benen zakte. Maar na een aantal keer, merk ik al duidelijk verschil, het gaat steeds een beetje beter.

Helaas na een paar weken werkte mijn lichaam en gezondheid niet helemaal mee, waardoor het sporten ook even wat lastiger was. Hierdoor zat ik echt even in een dipje. Naast dat ik last kreeg van mijn voet en migraine, speelde ook mijn astma klachten helaas flink op. Erg veel hoesten en proesten, en kortademig, waardoor ik weinig energie over had om te gaan knallen. Gelukkig wel alle keren uiteindelijk gegaan en eruit gehaald wat er nog in zat. Hopelijk gaat het de komende dagen steeds beter, want mijn planning is om volgende week te kijken hoe mijn lichaam gaat reageren op drie keer per week sporten.

Ik moet zeggen dat ik het sporten ook erg leuk vind! Mede dankzij een vrolijke en oppeppende trainer én een gezellig sportmaatje! Waar ik heel blij mee ben! Ik ken haar pas kort, maar het voelt nu al als mijn steun en toeverlaat. Samen gaan wij er voor! En met onze trainer Remy!

Mijn voeding..

Ook daar is veel in veranderd. Maar met name het bewust worden van wat ik allemaal eet. Mijn lifestyle veranderen. Met een handige voedings-app kan ik precies bij houden, wat en hoeveel ik eet. Hij berekend ook precies hoeveel calorieën ik per dag mag eten en hoeveel koolhydraten, eiwitten en vetten dat mag bevatten. Dit vind ik een erg fijne houvast! Ik weet zo dat ik niet te veel eet en over mijn grenzen heen ga. Wat ook belangrijk is, dat ik 6 keer per dag wat eet, dit voorkomt dat ik ga “snaaien”.

Een voorbeelddag:

Als ontbijt neem ik meestal melk met een boterham of twee crackers. Met magere vleeswaren. Mijn lunch bestaat dan uit twee of drie boterhammen, belegd met bijvoorbeeld kaas, vleeswaren, sandwichspread. Het avondeten is altijd verschillend. Dit kan bestaan uit aardappels, vlees en groente bijvoorbeeld, maar ook een pasta of een salade. Tussendoortjes bestaan meestal uit fruit, rauwkost, yoghurt/kwark.

Door dit alles word ik nu steeds meer bewust van wat ik eet. Mijn doel is een gezonde relatie met eten te krijgen. Dus niet het idee hebben dat ik aan het lijnen ben, maar het creëren van een juiste lifestyle en mindset.

Op naar de tweede maand!

Groetjes Carla

Carla wordt begeleid door ENFORCE en dit wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal sportieve partners. De Afvalrace is te volgen via Facebook en website.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen